Rectificatie kennisgeving besluit op aanvraag omgevingsvergunning Dorpsstraat 136 in Bingelrade

In de eerdere kennisgeving besluit is abusievelijk de bezwaarmogelijkheid aangegeven in plaats van de toepasselijke beroepsmogelijkheid vanwege de gevolgde uitgebreide procedure. Deze publicatie vervangt de eerdere publicatie.

De burgemeester van gemeente Beekdaelen heeft op 13 april 2020 een besluit genomen op de aanvraag omgevingsvergunning met zaaknummer W-2019-026 voor het restaureren en verbouwen van een monumentale hoeve ten behoeve van wonen, bed & breakfast en recreatieruimte op locatie Dorpsstraat 136 in Bingelrade. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

De verleende omgevingsvergunning ligt ter inzage in het gemeentehuis in Schinveld, Kloosterlaan 7, van 14 april 2020 tot en met 26 mei 2020. Inzage is alleen mogelijk na telefonische afspraak via 088-4502000.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Beroepsmogelijkheden/Voorlopige voorziening.

Gelet op het bepaalde in ­de Al­ge­mene wet be­stuurs­recht en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben belanghebbenden de mogelijkheid om bij ons tegen het voorliggende besluit beroep aan te tekenen. De beroeps­ter­mijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop dit besluit aan de aanvrager wordt bekendgemaakt. De beroepstermijn bedraagt zes weken.

Een beroepschrift dient naam en adres van de indiener te bevatten alsook een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. Daarnaast dient een beroepschrift ondertekend, gemotiveerd en gedateerd te zijn. Het beroepschrift dient te worden gericht aan de Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Een besluit treedt in werking op de dag nadat het is bekendgemaakt behoudens in het geval van kap- en sloopactiviteiten dan wel activiteiten rondom monumenten en het uitvoeren van werken of werkzaamheden. In dit voorliggende geval treedt een besluit in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

De werking van een besluit wordt door een beroepschrift niet geschorst. Indien een beroepschrift is ingediend, kan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg worden verzocht om een voor­lo­pige voor­zie­ning (schorsing) te treffen. Er dient dan wel te kunnen worden aangetoond dat onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, een voorlopige voorziening vereist. De indiener van het verzoek om een voorlopige voorziening behoort daarbij een afschrift van het beroepschrift te overleggen. Voor het overige worden aan een verzoek om een voorlopige voorziening dezelfde eisen gesteld als aan een beroepschrift. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan: Rechtbank Limburg, Sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Een verzoek om een voorlopige voorziening en een beroepschrift kunnen ook digitaal bij de genoemde rechtbank worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet wel kunnen worden beschikt over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site kunnen de precieze voorwaarden worden geraadpleegd.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht wordt van de verzoeker om een voorlopige voorzie­ning alsook de indiener van een beroepschrift een grif­fie­recht geheven.

Voor meer informatie met betrekking tot beroep en voorlopige voorziening wordt verwezen naar www.rechtspraak.nl (onder "Naar de rechter" c.q. "De bestuursrechter") alwaar nadere brochures kunnen worden geraadpleegd of gedownload.

Naar boven