Besluit tot wijziging Uitvoeringsbesluit artikel 2:57 APV

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

gelet op:

 

artikel 2:57 van de Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag;

 

besluit:

vast te stellen het volgende Besluit tot wijziging van het Uitvoeringsbesluit artikel 2:57 Algemene plaatselijke verordening voor de gemeente Den Haag.

 

Artikel I

 

Het Uitvoeringsbesluit artikel 2:57 Algemene Plaatselijke Verordening voor de gemeente Den Haag wordt gewijzigd als volgt.

 

  • A

    In het besluit onder II. vervalt onder Stadsdeel Haagse Hout de aanwijzing genoemd onder punt 2. Reigersbergen: het pad vanaf de Bezuidenhoutseweg in noordwestelijke (zee-)richting en ongeveer halverwege afbuigend in noordoostelijke richting naar Park Marlot.

 

Artikel II

 

Dat dit besluit in werking treedt op de dag na bekendmaking in het gemeenteblad.

 

Den Haag, 31 maart 2020

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris a.i.,

Ilma Merx

 

de wnd. burgemeester,

Johan Remkes

 

 

Toelichting

 

Na een reeks incidenten waarbij honden schapen hebben opgedreven en aangevallen, zijn hekken geplaatst aan de noordzijde van Park Marlot. Het plaatsen van hekken blijkt echter niet voldoende om de overlast op te heffen. Om verdere incidenten te voorkomen is het noodzakelijk om een ondergeschikt gedeelte van het losloopgebied, het verbindingspad tussen de weilanden, te laten vervallen. Met het onderhavige besluit zal voor het verbindingspad door de weilanden aan de zuidzijde van Park Marlot de aanlijnplicht van kracht worden. Park Marlot zelf blijft als losloopgebied onveranderd en is nog steeds volledig losloopgebied voor honden. Deze aanpassing is besproken met de wijkverenigingen Marlot en Mariahoeve.

Naar boven