Bekendmaking last onder bestuursdwang

 

 

Op 21 maart 2019 is er een melding binnengekomen over een verlaten voertuig op de carpool te Best aan de Oude Rijksweg/De wilg. Het gaat om een personenauto van het merk Renault, type Laguna, kleur grijs en kenteken NMR25YT. Het voertuig is afkomstig uit Polen. Het interieur van het voertuig is vernield en beide voorbanden staan leeg. Daarnaast is geconstateerd dat de versnellingspook ontbreekt. Verder is uit onderzoek gebleken dat het voertuig niet op naam gesteld is. Gezien de omstandigheden zijn de kentekenplaten van het voertuig gehaald en in beslag genomen door de politie.

Op grond van artikel 5:5, eerste lid, van de Algemene plaatselijke verordening Best 2018 (APV) is het verboden een voertuig dat rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud of in een kennelijk verwaarloosde toestand verkeert op de weg te parkeren.

Op grond van artikel 1:1 van de APV in samenhang met artikel 1, sub b, van de Wegenverkeerswet 1994 wordt verstaan onder wegen: alle voor het openbaar verkeer openstaande wegen en paden met inbegrip van de daarin liggende bruggen en duikers en de tot die wegen behoren paden en bermen of zijkanten.

Het eerder genoemde voertuig staat geparkeerd op de carpool te Best aan de Oude Rijksweg/De wilg. Dit is een voor het openbaar verkeer openstaande weg. Aangezien beide voorbanden van het eerder genoemde voertuig leegstaan; de versnellingspook ontbreekt en het voertuig niet op naam gesteld is, is het college van burgemeester en wethouders (het college) van mening dat het eerder genoemde voertuig in kennelijke verwaarloosde toestand verkeert.

Door het parkeren van het eerder genoemde voertuig handelt de rechthebbende van het voertuig in strijd met artikel 5:5, eerste lid, van de APV.

Het college legt wegens deze overtreding een last onder bestuursdwang op. Dit houdt in dat op kosten van de overtreder de overtreding door het college beëindigd wordt door verwijdering van het eerder genoemde voertuig, strekkende tot het overbrengen van het object naar een opslagterrein of andere plaats, alwaar het in bewaring wordt genomen.

Omdat de rechthebbende van het voertuig niet bekend is, dient deze publicatie als algemene mogelijkheid voor de rechthebbende om tenuitvoerlegging van de last onder bestuursdwang te voorkomen door vóór 23 april 2019 om 8:00 uur, het voertuig te verwijderen en verwijderd te houden.

De volledige versie van dit besluit ligt op het gemeentehuis ter inzage voor belanghebbenden. Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw van de Linde van de vakgroep Handhaving, bereikbaar op telefoonnummer 14 0499.

Spoedeisendheid

Het eerder genoemde voertuig is voor een ieder bereikbaar. De indruk wordt gewekt dat het voertuig onbeheerd is. Daarmee is de kans reëel dat het voertuig ten prooi valt aan vandalisme of dat brand zou worden gesticht. Dit levert gevaar op. Gezien het voorgaande is er sprake van een spoedeisend belang in de zin van artikel 4:11, sub a, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb).

Daar komt bij dat het college niet weet wie de eigenaar van het voertuig is, zodat het college deze niet in staat kan stellen een zienswijze als bedoeld in artikel 4:8 van de Awb in te dienen. Slecht wanneer de eigenaar zich voor 23 april 2019 meldt op het gemeentehuis (Dorpsplein 2 te Best), zich kan identificeren en zijn zienswijze kenbaar maakt, blijft de uitvoering van de aangezegde bestuursdwangmaatregel vooralsnog achterwege, wordt geacht deze beschikking op dat moment te zijn ingetrokken en zal een nieuwe beschikking rekening houden met de zienswijze worden afgegeven.

Bezwaar

U en andere belanghebbende kunnen binnen zes weken na de dag van verzending van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienden bij het college. U kunt ook digitaal een bezwaarschrift indienden via https://www.gemeentebest.nl/contact/meldingen-en-klachten/bezwaar-indienen. Daarvoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Voor het behandelen van een bezwaarschrift hoeft u niet te betalen.

In het bezwaarschrift moet ten minste het volgende staan:

  • de datum;

  • uw naam en adres;

  • de datum en het kenmerk van dit besluit;

  • de reden waarom u het niet eens bent met dit besluit;

  • uw handtekening.

Soms heeft een besluit onherstelbare gevolgen. Dan kunt u niet wachten tot het college een beslissing neemt op uw bezwaar. In zo’n geval kunt u aan de rechter vragen om snel een voorlopige uitspraak te doen. Dit noemen we een “voorlopige voorziening”. Een verzoek om een voorlopige voorziening stuurt u naar de Voorzieningen rechter van de Rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. U stuurt het verzoek in tweevoud, samen met een kopie van uw bezwaarschrift. U kunt het verzoek ook digitaal indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht met uw DigiD. Voor de behandeling van dit verzoek betaalt u griffierecht.

Vakgroep Handhaving

 

Naar boven