Vooraankondiging ontwerpbestemmingsplannen Keulsebaan en Fietsonderdoorgang Tongersestraat , gemeente Boxtel

Overeenkomstig artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel te kennen dat zij bestemmingsplannen voorbereiden voor de capaciteitsuitbreiding van de Keulsebaan en voor de aanleg van een fietsonderdoorgang in de Tongersestraat in Boxtel. Dit zijn de deelprojecten 4 en 5 van het Maatregelenpakket PHS Boxtel.

 

Het bestemmingsplan Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (deelproject 2) in combinatie met het verkeersbesluit en het bestemmingsplan Verbindingsweg Tongeren (deelproject 3) zijn in 2017 en 2018 al door de gemeenteraad vastgesteld.

 

De bedoeling van deze vooraankondiging is om u tijdig vóór de meivakantie te informeren over de start van de procedure voor deze beide bestemmingsplannen begin mei 2019. Meer informatie hierover kunt u lezen in de huis-aan-huiskrant en in de uitgebreide publicatie op 2 mei 2019 (voor meer informatie hierover, zie onder onderstaand kopje procedure). Heeft u een “nee-nee sticker” en de huis-aan-huiskrant daarom niet ontvangen, dan kunt u deze ook vinden op de website van de gemeente Boxtel en vanaf 23 april 2019 eveneens afhalen op het gemeentehuis. De ontwerpbestemmingsplannen zelf kunt u met ingang van 3 mei 2019 inzien op de site www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Inhoud ontwerpbestemmingsplannen

Ontwerpbestemmingsplan Keulsebaan

Het bestemmingsplan Keulsebaan maakt de capaciteitsuitbreiding van de Keulsebaan mogelijk tussen de onderdoorgang onder het spoor en de A2. Het eerste ontwerp is tijdens de informatiemarkt op 27 juni 2018 gepresenteerd. Dit ontwerp is in de tweede helft van 2018 verder geactualiseerd en definitief gemaakt. Ook is er met vertegenwoordigers van de Heemkundekring, de Natuurwerkgroep en de monumentencommissie gekeken naar het ontwerp van de Keulsebaan om de beleving van de cultuurhistorische waarde van het Duits Lijntje en de landschappelijke inpassing een plek te geven in het ontwerp. Het ontwerpbestemmingsplan is op dit geactualiseerde ontwerp gebaseerd.

Ontwerpbestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat

Het bestemmingsplan Fietsonderdoorgang Tongersestraat maakt de aanleg mogelijk van een fietsonderdoorgang in de Tongersestraat tussen de Van Hornstraat en de Kapelweg. Het eerste ontwerp voor de fietsondergang is eveneens tijdens de informatiemarkt op 27 juni 2018 gepresenteerd. Dit ontwerp is in de tweede helft van 2018 verder geactualiseerd. Zo zijn de hellingspercentages van de fietsonderdoorgang zijn aan de Ladonkzijde en Centrumzijde flauwer geworden, zodat het fietscomfort toeneemt. Het ontwerpbestemmingsplan is op dit geactualiseerde ontwerp gebaseerd.

 

Start procedure begin mei

De procedure voor beide ontwerpbestemmingsplannen start op vrijdag 3 mei 2019.

Op donderdag 2 mei aanstaande verschijnt hierover een officiële publicatie in Brabants Centrum, in de Staatscourant en in de Gemeenschappelijke Voorziening Officiële publicatie (GVOP).

In deze publicatie op 2 mei 2019 vindt u nadere informatie hoe de plannen kunnen worden ingezien en op welke wijze zienswijzen kunnen worden ingediend.

Op 22 mei 2019 vindt een informatiemarkt plaats waarbij de plannen worden gepresenteerd en vragen kunnen worden gesteld.

Meer informatie hierover kunt u ook lezen in de huis-aan-huis krant die voor de Paasdagen binnen heel Boxtel wordt verspreid. Wanneer u de huis-aan-huiskrant niet heeft ontvangen, dan kunt u deze ook vinden op de website van de gemeente Boxtel en vanaf 23 april 2019 eveneens afhalen op het gemeentehuis.

Naar boven