RECTIFICATIE: Ontwerpbestemmingsplan Landelijk Gebied, locatie Lentsesteeg 2019 te Rheden

Abusievelijk is het ontwerpbestemmingsplan niet tijdig op de website van www.ruimtelijkeplannen.nl geplaatst. De periode van terinzagelegging is daarom gewijzigd zoals hieronder is aangegeven.

 

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het ontwerpbesluit met het ontwerpbestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, locatie Lentsesteeg 2019’ en de daarbij behorende stukken voor eenieder ter inzage is gelegd.

De bedrijfsbestemming en de agrarische bestemming aan Lentsesteeg 13-15 worden gewijzigd in een woonbestemming om de bouw van een dubbele woning mogelijk te maken en om de voormalige bedrijfswoning te wijzigen in een woonbestemming.

Het ontwerpbestemmingsplan kan van 18 april 2019 tot en met 29 mei 2019 worden ingezien in het gemeentehuis te De Steeg bij de Servicebalie.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u ‘plannen zoeken’. Vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen door het invullen van een adres in het plangebied of de plannaam/-nummer. Het plannummer is NL.IMRO.0275.BPLG37-ON01.

Gedurende bovenvermelde termijn kan eenieder schriftelijk (geen e-mail) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Rheden, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg.

Ook bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde termijn mondeling een zienswijze naar voren te brengen. Hiervoor moet u een afspraak maken met de heer P. Zweers, telefoonnummer (026) 49 76 441.

Ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Ten behoeve van dit bestemmingsplan heeft het college van burgemeester en wethouders een ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting opgesteld.

Deze locatie ligt binnen de zone van de spoorlijn Arnhem-Zutphen. Wat railverkeerslawaai betreft streeft de Wet geluidhinder, voor geluidsgevoelige bestemmingen die liggen in de zone van een spoorweg, naar een geluidbelasting van 55 dB. Er kan tot maximaal 68 dB een zogenaamde hogere grenswaarde worden vastgesteld. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat de streefwaarde van railverkeerslawaai wordt overschreden. In verband met de overschrijding van de streefwaarde kunnen burgemeester en wethouders een zogenaamde hogere grenswaarde vaststellen. Het college is voornemens om hogere waarde vast te stellen tot maximaal 67 dB zoals opgenomen in de ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder.

Inzage van stukken

De ontwerpbeschikking ligt met de bijbehorende stukken van 18 april tot en met 29 mei 2019 ter inzage in het gemeentehuis in De Steeg bij de Servicebalie.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen. Schriftelijk kan dat door toezending van een zienswijze aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 9110, 6994 ZJ De Steeg. Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met de heer P. Zweers, bereikbaar via telefoonnummer (026) 49 76 441. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Beroep

In het algemeen kunnen uitsluitend belanghebbenden die nu schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren brengen tegen de ontwerpbeschikking, te zijner tijd beroep instellen tegen de definitieve beschikking. Volgens de Algemene wet bestuursrecht is een belanghebbende diegene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken.

De Steeg, 17 april 2019

 

 

Naar boven