Vastgesteld bestemmingsplan Dieren 2017, Woongebieden-Zuid

Burgemeester en wethouders van Rheden maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Dieren 2017, Woongebieden-Zuid’ op 26 maart 2019 gewijzigd is vastgesteld door de gemeenteraad.

 

Ligging plangebied

Het plan betreft de gebieden te Dieren globaal gelegen tussen:

  • 1.

    de Doesburgsedijk, Stationsplein/Burgemeester De Bruinstraat en de IJssel;

  • 2.

    de Burgemeester De Bruinstraat, Zuider Parallelweg en Molenweg;

  • 3.

    de Burgemeester De Bruinstraat, Burgemeester Willemsestraat en de sluis in het Apeldoorns kanaal.

 

Inhoud plan

Het plan geeft een nieuwe bestemmingsregeling voor bovengenoemde gebieden. Het plan wil hoofdzakelijk een actueel beeld geven van de toegelaten bouw- en gebruiksmogelijkheden in deze woongebieden. Het plan is afgestemd op de laatste inzichten, beleid en regelgeving. Bestaand (legaal) gebruik blijft mogelijk.

 

Inhoud wijzigingen

De wijzigingen in het bestemmingsplan zijn zowel naar aanleiding van ingediende zienswijzen als ambtshalve. De wijzigingen betreffen ondergeschikt incidentele bestemmingswijzigingen op percelen, geringe aanpassingen van de regels gericht op individuele percelen en enkele algemenere wijzigingen. U vindt een overzicht van de wijzigingen terug in de Nota van wijzigingen die, als bijlage bij het besluit, bij de stukken ter inzage wordt gelegd.

 

Ter inzage

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 18 april tot en met 29 mei 2019, ter inzage in het gemeentehuis bij de Servicebalie te De Steeg.

 

U kunt het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken in elektronische vorm raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u ‘plannen zoeken’. Vervolgens kunt u het bestemmingsplan oproepen door het invullen van een adres in het plangebied of de plannaam/-nummer. Het plannummer is NL.IMRO.0275.BPDZ2017-VA01.

 

Beroep

Met ingang van 18 april tot en met 29 mei 2019 kan beroep worden ingesteld door:

belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijze niet in staat is geweest een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

iedere belanghebbende voor zover het beroep zich richt op de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht bij de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Het beroepschrift moet worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking op 30 mei 2019 tenzij binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor het indienen van beroep en voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

 

De Steeg, 17 april 2019

 

Naar boven