Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, Liefhovendijk 4 Linschoten

De gemeente Montfoort heeft een aanvraag om omgevingsvergunning ontvangen voor de sloop van de twee bestaande gebouwen, en de nieuwbouw van een woonhuis, op het perceel aan de Liefhovendijk 4 in Linschoten. De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van het nieuwe woonhuis, vanwege het wegverkeer op de M.A. Reinaldaweg (N204), hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan de omgevingsvergunning pas verlenen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

 

Zienswijze

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan: College van burgemeester en wethouders van de gemeente Montfoort, p/a Omgevingsdienst regio Utrecht, Postbus 13101, 3507 LC Utrecht, onder duidelijke vermelding van uw naam, uw adres en zaaknummer Z/19/136616.

 

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken ligt van 17 april 2019 tot en met 28 mei 2019 ter inzage. U kunt de documenten tijdens de inzagetermijn kosteloos inzien bij het stadskantoor in Montfoort.

 

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

 

Montfoort 16 april 2019

Namens

College van burgemeester en wethouders gemeente Montfoort

Naar boven