Gemeente Altena - Ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Woudrichem herziening 2018’ en ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Waardhuizenseweg 10

Burgemeester en wethouders van de gemeente Altena maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c van de Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat vanaf 11 april 2019 tot en met 22 mei 2019 voor een ieder ter inzage ligt:

 

ontwerpbestemmingsplan ‘Buitengebied Woudrichem herziening 2018’ met code NL.IMRO.1959.BuiBP018WouHer2018-ON01

• ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Waardhuizenseweg 10

 

Het plangebied betreft het gehele buitengebied van de voormalige gemeente Woudrichem, zoals begrensd in het geldende bestemmingsplan ‘Bestemmingsplan Buitengebied Woudrichem’. Bij de toepassing van het bestemmingsplan zijn verbeterpunten aan het licht gekomen. Daarnaast zijn op enkele punten de beleidsinzichten gewijzigd. In de partiële herziening ‘Buitengebied Woudrichem herziening 2018’ worden deze verbeterpunten en gewijzigde inzichten doorgevoerd. Bovendien worden correcties en herzieningen op locatieniveau doorgevoerd. Ook is de geldende versie van de Verordening ruimte Noord-Brabant in deze herziening meegenomen. Met het opstellen van deze herziening zorgt de gemeente er voor dat haar beleid voor het buitengebied van de voormalige gemeente Woudrichem weer geactualiseerd is.

Op het adres Waardhuizenseweg 10 bestaat het voornemen van initiatiefnemer om de huidige woning te herbouwen. Het voornemen is meegenomen in de herziening. Een hogere grenswaarde in het kader van de Wet geluidhinder (Wgh) dient te worden vastgesteld voor herbouw van de woning. Het college van burgemeester en wethouders van Altena is voornemens ten behoeve van de te herbouwen woning een hogere waarde vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevel, voor 50 dB(A). Het ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

 

Inzien stukken

U kunt de stukken inzien bij de gemeente Altena, Sportlaan 170 in Almkerk. U kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via 0183 – 51 61 00 of per email via w.zwanenberg@gemeentealtena.nl.

De stukken met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan zijn raadpleegbaar via RO-online (http://www.ruimtelijkeplannen.nl) wanneer u zoekt op plannummer NL.IMRO.1959.BuiBP018WouHer2018-ON01.

 

Indienen zienswijzen ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder

Tijdens de eerder genoemde termijn van inzage kan iedereen een schriftelijke zienswijze indienen tegen het Ontwerpbesluit hogere waarde Wet geluidhinder Waardhuizenseweg 10. Een zienswijze dient ingediend te worden bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena per adres postbus 5, 4286 ZG Almkerk. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

 

Indienen zienswijzen ontwerp bestemmingsplan

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan. Een zienswijze dient ingediend te worden bij de gemeenteraad van Altena, postbus 5, 4286 ZG Almkerk. Zienswijzen kunnen niet via de elektronische weg (e-mail) worden ingediend.

Indien u gebruik wenst te maken van de mogelijkheid mondeling zienswijzen kenbaar te maken, kunt u binnen de gestelde termijn bij de gemeente Altena contact opnemen met mevrouw M.W. Zwanenberg, telefonisch bereikbaar via telefoonnummer 0183 – 51 61 00.

Naar boven