Kennisgeving van het voornemen tot het opstellen van een nieuw bestemmingsplan en inspraak voorontwerpbestemmingsplan “Woningbouwlocatie Treurniet”, Berkel en Rodenrijs, Lansingerland

Er wordt een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de voormalige bedrijfslocatie van Mengvoederbedrijf Treurniet BV te Berkel en Rodenrijs met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0198-VONT. Burgemeester en wethouders van Lansingerland geven overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) kennis van dit voornemen. Tevens maken zij bekend, dat met ingang van donderdag 4 april tot en met woensdag 1 mei 2019 het voorontwerp van dit bestemmingsplan voor iedereen ter inzage ligt.

 

Beschrijving bestemmingsplan

Het plangebied is het perceel van het bedrijf Treurniet Mengvoeders BV aan de Rodenrijseweg 7-9 in

Berkel en Rodenrijs. Het bestemmingsplan ‘Woningbouwlocatie Treurniet’ biedt een planologisch-juridisch kader voor de realisatie van woningbouw op dit perceel. Met de herontwikkeling van de Maalderij en het toevoegen van twee appartementengebouwen worden in totaal 34 appartementen mogelijk gemaakt. Onder de nieuwe gebouwen wordt een parkeerkelder gerealiseerd.

 

Inspraak

U kunt het plan inzien met ingang van donderdag 4 april tot en met woensdag 1 mei 2019:

 

 

Iedereen kan schriftelijk inspreken gedurende de termijn van terinzagelegging. Een schriftelijke reactie (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van burgemeester en wethouders, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. inspraakreactie BP0198/02.

 

Inloopavond

Op donderdagavond 11 april 2019 organiseren wij tussen 19.30 - 21.00 uur een inloopavond in het gemeentehuis aan de Tobias Asserlaan 1 te Bergschenhoek. Tijdens deze inloopavond kunt u informatie verkrijgen over het schetsplan en het voorontwerpbestemmingsplan. Ook heeft u de gelegenheid om vragen te stellen aan een vertegenwoordiging van de gemeente en van de ontwikkelaar. U bent van harte welkom om binnen te lopen.

 

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven