Besluitenlijst college 26 maart 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 26 maart 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Raadsinformatiebrief werkgroep Sonman

De werkgroep Sonman heeft als doel om aan de hand van een concrete casus te oefenen met het werken in de geest van de Omgevingswet. Het college heeft besloten de raad te informeren over de voortgang van de werkgroep m.b.t. bedrijventerrein Sonman via een raadsinformatiebrief.

 

Concept-reactienota zienswijzeprocedure herindelingsontwerp

Het college heeft ingestemd met de concept-reactienota inzake de zienswijzeprocedure van het herindelingsontwerp. De concept-reactienota wordt op 27 maart 2019 bekendgemaakt op www.haaren.nl/herindeling.

 

Bestemmingsplan Plattelandswoning Heikant 2

Het college heeft besloten om het bestemmingsplan Plattelandswoning Heikant 2 in Moergestel voor vaststelling aan de raad voor te leggen.

 

GHO Programmaplan implementatie Omgevingswet

Het college heeft een programmaplan vastgesteld voor de implementatie Omgevingswet dat voor de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk gezamenlijk is opgesteld. Dit programmaplan wordt met een raadsinformatiebrief aan de raad en de commissies Ruimtelijke Zaken en Inwonerszaken ter kennisname aangeboden.

 

Aanvulling principemedewerking Ruimte voor Ruimte ontwikkeling Kerkhovenbaan / Molenbaan

Het college heeft besloten de voorwaarde om te voorzien in sociale woningbouw op de locatie Kerkhovenbaan/Molenbaan, voor de ontwikkeling van ruimte voor ruimte kavels, te laten vervallen. Deze voorwaarde was door het college gesteld bij de principemedewerking. Het college heeft besloten af te spreken hiervoor een alternatief te bieden binnen een toekomstig initiatief.

 

Pilot over de inzet van kippen bij een boomkwekerij

Het college heeft ingestemd in principe medewerking te verlenen aan het uitvoeren van de pilot voor het inzetten van kippen bij een boomkwekerij voor een periode van maximaal 5 jaar. De boomkwekerij mag maximaal 400 kippen laten grazen tussen laanbomen in de periode van maart t/m oktober. De kippen zorgen hiermee voor het maaien van gras en het bestrijden van onkruid op het perceel en ondersteunen hiermee de boomteeltactiviteiten.

 

Verzoek herinrichting perceel Heusdensebaan 111 te Oisterwijk

Het college heeft besloten om in principe medewerking te verlenen aan het verzoek tot herinrichting van het perceel Heusdensebaan 111 te Oisterwijk voor het vestigen van het organisatiebureau in de veldschuur. Het college heeft besloten geen medewerking te verlenen aan het verzoek om de vlaamse schuur te gebruiken als woning, nevenfuncties in de langgevelboerderij te realiseren en te parkeren in de fruitweide.

 

Raadsinformatiebrief Maatpact Regio Hart van Brabant

Het college heeft de raadsinformatiebrief over het Maatpact vastgesteld. Via deze raadsinformatiebrief wordt de raad geïnformeerd over de achtergronden van het regionale project Maatpact. Binnen het Maatpact wordt, naast de bestaande werkwijze in het sociaal domein, met een meer innovatieve aanpak geëxperimenteerd met als doel huishoudens met complexe problematiek beter en sneller te helpen.

 

Subsidieverlening 2019: gecorrigeerde beschikkingen

Het college heeft besloten om enkele subsidieaanvragen die te laat zijn ingediend, in behandeling te nemen en – mits inhoudelijk wordt voldaan aan de subsidieregeling – subsidie te verlenen.

 

Subsidieregeling Stadspromotie 2019

Het college heeft besloten om voor het resterende deel van het kalenderjaar 2019 de subsidieregeling stadspromotie Oisterwijk vast te stellen.

 

Naar boven