Uitvoeringsregels Welzijn en Zorg 2019, gemeente Beekdaelen

[U kunt de volledige tekst van de Uitvoeringsregels Welzijn en Zorg 2019 aan de linkerzijde van de webpagina onder externe bijlage vinden]

 

De uitvoeringsregels vinden hun basis in de Beleidsregels Welzijn, Zorg en de bijdrageregeling buurten 2015 zoals de gemeenteraad van voormalig Schinnen die op 8 december 2015 heeft vastgesteld.

De Beleidsregels Welzijn luiden als volgt:

  • 1.

    Subsidie wordt verstrekt aan die verenigingen die in sterke mate bijdragen aan de handhaving van de leefbaarheid in de kernen die deel uitmaken van de voormalige gemeente Schinnen en bijdragen aan de vastgestelde gemeentelijke doelstellingen op het gebied van welzijnsbeleid.

  • 2.

    De gemeente wil met subsidieverstrekking de inzet van lokale gemeenschappen (vrijwilligers en mantelzorgers) stimuleren om op een duurzame wijze de zorg en welzijnsactiviteiten in de kernen op een hoog peil te houden.

  • 3.

    Subsidieverstrekking vindt plaats ter stimulering van de maatschappelijke bewustwording van burgers om de zelfredzaamheid en sociale cohesie op kernniveau te vergroten.

     

De Beleidsregels Zorg zijn de volgende:

 

  • 1.

    Subsidiering vindt plaats ter bevordering van zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de inwoners van voormalig gemeente Schinnen.

  • 2.

    Ook hieraan gerelateerde gemeentelijke adviesorganen en samenwerkingsverbanden (gericht op belangenbehartiging en uitvoering van activiteiten), projecten gericht op specifieke doelgroepen en verenigingen/instellingen die behoren tot de patiënten- en cliëntenorganisaties kunnen subsidie ontvangen.

      

De Beleidsregels Bijdrageregeling Buurten luiden als volgt:

 

  • 1.

    Subsidieverstrekking aan buurtverenigingen vindt plaats ter stimulering van de maatschappelijke bewustwording van burgers om de zelfredzaamheid en sociale cohesie op kernniveau te vergroten

  • 2.

    Buurtverenigingen ontvangen een bijdrage in de kosten die voor het organiseren van activiteiten in de eigen buurt. De activiteiten dragen bij aan leefbaarheid en ontmoeting.

  • 3.

    Potentiële buurtverenigingen komen in aanmerking voor een bijdrage in de kosten die zij maken bij de oprichting van een vereniging (opmaken verenigingsakte).

Naar boven