Beleidsregels standplaatsen gemeente Horst aan de Maas

Inleiding

Het college van burgemeester en wethouders van Horst aan de Maas heeft op 18 maart 2019 de Beleidsregels standplaatsen gemeente Horst aan de Maas vastgesteld.

Beschrijving

Het innemen van standplaatsen was tot 26 januari 2019 door middel van privaatrechtelijke overeenkomsten geregeld. Vanwege ondermeer veranderingen in het (Europees) mededingingsrecht, de landelijke wet- en regelgeving, de jurisprudentie en de fysieke omgeving wordt dit voortaan via een publiekrechtelijke regeling, de Algemene plaatselijke verordening gemeente Horst aan de Maas, geregeld. Dit betekent dat er voortaan een vergunningplicht geldt voor het innemen van een standplaats. Door beleidsregels vast te stellen zijn inwoners en bedrijven vooraf beter op de hoogte van de criteria die worden gehanteerd bij de beoordeling van aanvragen om een standplaatsvergunning.

Verdere procedure

Tegen de Beleidsregels standplaatsen gemeente Horst aan de Maas kan geen bezwaar of beroep worden ingediend. De beleidsregels treden in werking op de dag na die van de bekendmaking. U kunt de beleidsregels inzien door de aan deze elektronische bekendmaking toegevoegde bijlage te raadplegen. Kijk hiervoor onder: ‘Externe bijlagen’.

 

 

 

 

 

Naar boven