Beleidsregel Hogere Waarden Wet geluidshinder regio Midden-Holland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Waddinxveen maken bekend dat zij op 5 maart 2019 de beleidsregel Hogere Waarden Wetgeluidhinder regio Midden-Holland hebben vastgesteld. Dit beleid heeft als ontwerp gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend.

Inhoudelijke toelichting

In de Wet geluidshinder staan voorkeursgrenswaarden voor de geluidsbelasting op de gevel. Met deze waarden dient rekening gehouden te worden bij ruimtelijke ontwikkelingen. De voorkeursgrenswaarden worden in praktijk met enige regelmaat overschreden, deze afwijking wordt een hogere waarde genoemd. Een gemeente heeft binnen de regelgeving beleidsvrijheid om tot een bepaalde maximale waarde hogere waarden vast te stellen. Het huidige regionale hogere waardenbeleid voor de Wet geluidshinder komt uit 2012. In dit beleid in onvoldoende aandacht voor het geluidsbinnenniveau bij transformatie van niet-geluidsgevoelige gebouwen naar geluidsgevoelige gebouwen. Beleid hiervoor is wenselijk om geluidsoverlast en daarmee ongewenste gezondheidseffecten te voorkomen.

De beleidsregel treedt in werking op de eerste dag na de dag van bekendmaking

Raadplegen

De stukken zijn in te zien via www.waddinxveen.nl/beleid, www.odmh.nl (website van de Omgevingsdienst Midden-Holland) en www.overheid.nl onder beleid & regelgeving > wettenbank lokaal. U kunt de stukken, zowel op papier (tot en met 8 april 2019) als via de computer, in de hal bij de Publieksbalie van het gemeentehuis inzien.

Beroep

Tegen een besluit inhoudende een beleidsregel is geen bezwaar of beroep mogelijk (artikel 8:3 Algemene wet bestuursrecht).

Waddinxveen, 27 maart 2019.

Naar boven