Ontwerpbesluit Verkeersregeling Robert Stratingpad

 

Zaak 531470

Burgemeester en wethouders van Hilversum hebben het volgende overwogen;

Krachtens artikel 2 lid 1 en 2 van de Wegenverkeerswet 1994 kunnen de daarin vastgestelde regels dienen om de verkeersveiligheid op de weg te verzekeren, weggebruikers en passagiers te beschermen, de weg in stand te houden, de bruikbaarheid daarvan te waarborgen en door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade, dan wel aantasting van karakter of functie van objecten of gebieden te voorkomen of te beperken.

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient een verkeersbesluit te worden genomen voor het plaatsen of verwijderen van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. 

Er bestaat behoefte aan een verkeersregeling voor wegen in de in aanbouw zijnde buurt Anna’s Hoeve.

Het doel van de verkeersregeling is het verkeersveilig inrichten en kunnen gebruiken van de weg door het verkeer alsmede het voorkomen van verkeer-gerelateerde overlast of aantasting van de buurt.

De buurt is ontworpen en ingericht als verblijfsgebied waarin recreatieve en parkachtige ruimten met voetpaden en fietsverbindingen.

Het pad Robert Stratingpad is een aangelegde recreatieve fietsverbinding. Robert Stratingpad ontsluit een deel van de buurt ten zuiden van Minckelersstraat voor voetgangers en fietsers.

Het pad loopt door het groen van de buurt van zuid naar noord, vanaf Liebergerweg omhoog en uitmondend op Minckelersstraat. Gelet op de gebruikersgroepen wordt het pad aangewezen als onverplicht fietspad, daarmee tevens het gebruik door bromfietsers te verbieden.

De korpschef politie is gehoord in overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) en adviseert positief op de voorgestelde maatregel.

Het pad Robert Stratingpad is bij de gemeente in beheer en onderhoud.

Op grond van artikel 18 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is het college bevoegd ten aanzien van het verkeer op de binnen deze gemeente gelegen wegen, welke niet onder het beheer van het rijk, de provincie of een waterschap vallen, de besluiten te nemen als bedoeld in artikel 12 van het BABW en het college heeft deze bevoegdheid gemandateerd aan de portefeuillehouder verkeer.

Bij ons besluit van 30 augustus 2005 is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, afdeling 3.4 Algemene wet bestuursrecht, van toepassing verklaard voor verkeersbesluiten (besluiten op grond van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer) met uitzondering van besluiten met betrekking tot gehandicaptenparkeerplaatsen op kenteken.

Burgemeester en wethouders van Hilversum besluiten;

  • 1.

    Door het plaatsen van bord G13 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 het pad Robert Stratingpad aan te wijzen als onverplicht fietspad.

     

Hilversum, 20 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Hilversum,

Namens dezen:

De portefeuillehouder verkeer,

     

A.J. Wolthers

  

Dit ontwerpbesluit met eventuele bijlagen wordt op 28 maart 2019, overeenkomstig de Verordening op de elektronische publicatie Hilversum 2014, bekend gemaakt op de website www.overheid.nl onder Bekendmakingen - Gemeenteblad, en is daar in zijn geheel in te zien. Dit is de enige rechtsgeldige bekendmaking.

Belanghebbenden kunnen, binnen 6 weken na de bekendmaking, mondeling of schriftelijk gemotiveerde zienswijzen tegen dit ontwerpbesluit inbrengen bij het College van burgemeester en wethouders, Postbus 9900, 1201 GM Hilversum. Ingediende zienswijzen zijn mede van belang voor de inhoudelijke omvang van een later beroep omdat de bezwaarschriftenprocedure bij ontwerpbesluiten niet bestaat.

 

Zaak 531470

 

Naar boven