Bekendmaking ter inzage legging vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Meirweg 3” te Lage Mierde

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 12 maart 2019 het bestemmingsplan “Buitengebied 2009, herziening Meirweg 3” heeft vastgesteld.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan heeft betrekking op Meirweg 3 te Lage Mierde. Op deze locatie wordt beoogd middels vormverandering van een agrarisch bouwvlak, de bestaande melkveehouderij uit te breiden.

Het vastgesteld bestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels met bijlagen en een verbeelding.

 

V aststelling

Het bestemmingsplan is ongewijzigd vastgesteld.

 

Inzage

Het raadsbesluit en vastgestelde bestemmingsplan liggen met ingang van maandag 25 maart 2019 gedurende zes weken ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend op maandag, woensdag en donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur, op dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur en op vrijdag van 09.00 uur tot 12.30 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

de gemeentelijke website: www.reuseldemierden.nl/bestemmingsplannen.

Het identificatienummer van het vastgestelde bestemmingsplan is: NL.IMRO.1667.BPBmeir0062-VAST

 

Beroep en voorlopige voorziening

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar hebben gemaakt beroep instellen. Dit kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan en tegen het besluit om geen exploitatieplan vast te stellen. Ook belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen beroep instellen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedere belanghebbende beroep instellen. Het bestemmingsplan is niet gewijzigd vastgesteld.

 

Spoed

Is het beroepschrift zo spoedeisend dat u de behandeling ervan niet kunt afwachten? Dan kunt u bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een voorlopige voorziening aanvragen. Dat is een voorlopige beslissing om de inwerkingtreding van het bestemmingsplan uit te stellen. U kunt alleen een voorlopige voorziening aanvragen, als u een beroepschrift heeft ingediend.

 

Waar indienen ?

Het beroepschrift dient u in bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In beide gevallen betaalt u hier kosten (griffierecht) voor.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de inzagetermijn. Als binnen de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

 

 

Vragen

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met Ronald Krul. U bereikt hem via het telefoonnummer (0497) 650 650 of via e-mailadres r.krul@reuseldemierden.nl.

 

Reusel, 22 maart 2019.

 

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden,

de loco-secretaris, de burgemeester (wnd.),

 

 

mw. H.T.A. Thijs mw. J. Eugster.

 

Naar boven