Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs 2019, gemeente Nijkerk

Het college van de gemeente van Nijkerk;

 

gelet op de artikelen 117 en 136 van de Wet op het primair onderwijs (WPO) en de artikelen 115 en 130 van de Wet op de expertisecentra (WEC);

 

gezien het gevoerde overleg met vertegenwoordigers van de bevoegde gezagsorganen van de niet door gemeente in stand gehouden scholen in de gemeente;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de volgende beleidsregel:

 

Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs 2019.

Artikel 1. Omvang en bekostiging gebruik

  • 1.

    Het bekostigingsbedrag voor een lokaal bewegingsonderwijs door een school voor basisonderwijs, een speciale school voor basisonderwijs of een school voor speciaal onderwijs is gebaseerd op het aantal klokuren per week dat is opgenomen op het door het college vastgestelde rooster bewegingsonderwijs.

  • 2.

    Voor een basisschool wordt het maximaal aantal klokuren dat voor bekostiging in aanmerking komt vastgesteld op basis van het werkelijke aantal 6-12 jarige leerlingen op de 1 oktober telling en het overeenkomstig artikel 14 van het Besluit bekostiging WPO vastgestelde aantal groepen 6-12 jarige leerlingen. Het aantal klokuren bedraagt ten hoogste 1,5 klokuur per week per groep leerlingen van 6 jaar en ouder en, als de school voor basisonderwijs niet beschikt over een speellokaal, ten hoogste 3,75 klokuur per week per groep leerlingen jonger dan zes jaar.

  • 3.

    Indien het schoolbestuur per school het aantal 5-jarige leerlingen aangeeft dat op de telling van 1 oktober in groep 3 zit (inclusief weging), dan tellen deze leerlingen mee in de berekening van factor A.

  • 4.

    Voor een speciale school voor basisonderwijs of een school voor speciaal onderwijs wordt het maximaal aantal klokuren dat voor bekostiging in aanmerking komt vastgesteld op basis van het overeenkomstig artikel 136, vierde lid, van de WPO, respectievelijk artikel 14 van het besluit bekostiging WEC vastgestelde aantal groepen. Het aantal klokuren bedraagt ten hoogste 2,25 klokuur per week per groep leerlingen van 6 jaar en ouder en, als de genoemde scholen niet beschikkken over een speellokaal, ten hoogste 3,75 klokuur per week per groep leerlingen jonger dan zes jaar.

  • 5.

    Het bevoegd gezag van een niet door de gemeente in stand gehouden school voor basisonderwijs, school voor speciaal basisonderwijs of school voor speciaal onderwijs dat eigenaar is van een lokaal bewegingsonderwijs ontvangt jaarlijks bekostiging. De hoogte van de bekostiging wordt vastgesteld volgens het bepaalde in de bijlage bij deze regeling, op basis van het op grond van het eerste lid vastgestelde rooster bewegingsonderwijs. Wanneer er sprake is van medegebruik van het lokaal bewegingsonderwijs door een of meer andere scholen voor basisonderwijs, speciale scholen voor basisonderwijs of scholen voor speciaal onderwijs wordt voor het bepalen van de hoogte van de vergoeding het aantal klokuren getotaliseerd.

  • 6.

    Het college keert de ingevolge het vijfde lid vastgestelde vergoeding jaarlijks uit aan het bevoegd gezag als bedoeld in het vijfde lid, na opgave van het aantal klokuren door het bevoegd gezag.

Artikel 2. Indexering

De in de bijlage gehanteerde normbedragen voor de klokuurvergoeding worden jaarlijks bijgesteld op basis van het jaarlijks door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in het bekostigingsstelsel basisonderwijs opgenomen prijsindexcijfer.

Artikel 3. Citeertitel; inwerkingtreding

  • 1.

    Deze regeling kan worden aangehaald als: Beleidsregel bekostiging lokalen bewegingsonderwijs voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs Nijkerk.

  • 2.

    Deze regeling treedt in werking met ingang van 15 maart 2019.

Aldus besloten in de collegevergadering

van 5 maart 2019.

de secretaris,

De heer G. van Beek

de burgemeester,

mr. drs. G.D. Renkema

Naar boven