Gemeente Heerlen -Voorontwerp bestemmingsplan "Cityplan Heerlen"

Burgemeester en wethouders van Heerlen maken bekend dat met ingang van 14 maart 2019, gedurende een termijn van zes weken, het voorontwerp van het bestemmingsplan 'Cityplan Heerlen' met IMRO idn: NL.IMRO.0917.BP030500W000001-0201 ter inzage ligt.

PLANGEBIED

Het plangebied van het bestemmingsplan 'Cityplan Heerlen' ligt in het stadscentrum van Heerlen.

De - globale - grenzen van het plangebied zijn:

- de N281 en de Looierstraat in het westen

- de Spoorsingel in het noorden,

- de Groene Boord in het oosten,

- de Rector Driessenweg, de Putgraaf, de Dr. Poelsstraat, het Raadhuisplein en de Coriovallumstraat in het zuiden.

KARAKTER BESTEMMINGSPLAN

In het bestemmingsplan ligt de nadruk op het vastleggen van de bestaande situatie. De bestemmingen van bestaande woningen, winkels, kantoren en horecazaken veranderen in principe niet. Bestemmingen die niet gebruikt worden, schrapt de gemeente. De gemeente doet dit, omdat dit verplichtingen zijn, die in beleid zijn vastgelegd. Dit beleid is door de gemeenteraad van Heerlen vastgesteld.

TERINZAGELEGGING

Het bestemmingsplan ligt ter inzage bij de Infobalie in de Publiekshal in het Stadhuis van de gemeente Heerlen, Geleenstraat 27, op maandag, dinsdag, en vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en op woensdag en donderdag van 8.30 tot 20.00 uur. Het bestemmingsplan plan is tevens in te zien via het landelijke portaal www.ruimtelijkeplannen.nl.

REAGEREN

Ingezetenen en belanghebbenden kunnen gedurende de bovengenoemde termijn van zes weken schriftelijk, dan wel mondeling, een inspraakreactie omtrent het bestemmingsplan kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Heerlen.

Schriftelijke inspraakreacties dienen gericht te worden aan het College van burgemeester en wethouders van Heerlen, ter attentie van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, Postbus 1, 6400 AA te Heerlen, onder vermelding van zaaknummer Z-19205866.

Indien u van de mogelijkheid gebruik wenst te maken om een mondelinge inspraakreactie in te dienen, kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans (tel.nr. 14045 of gemeente@heerlen.nl) voor het maken van een afspraak.

Voor verdere vragen over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw H. Notermans van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (tel.nr. 14045 of gemeente@heerlen.nl).

Heerlen, 11 maart 2019

Burgemeester en wethouders van Heerlen

Naar boven