Gemeente Borger-Odoorn,  bestemmingsplan Nieuw-Buinen, Noorderdiep 99 en 101 gewijzigd vastgesteld

Burgemeester en wethouders van Borger-Odoorn maken bekend dat door de gemeenteraad op 7 februari 2019 het bestemmingsplan Nieuw-Buinen, Noorderdiep 99 en 101 gewijzigd is vastgesteld.

Inhoud wijziging

In de regels is expliciet opgenomen dat het vanaf 23 november 2018 niet langer is toegestaan de gronden en bouwwerken in gebruik te nemen ten behoeve van pluimveeactiviteiten.  

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is opgesteld voor een herontwikkeling / functiewijziging van een agrarische pluimveehouderij naar een akkerbouwbedrijf en een functiewijziging van een groot aantal bestaande stallen naar een zorgfunctie ten behoeve van de aangrenzende zorginstelling. Achter op het terrein wordt nog een (zorg)bedrijfswoning mogelijk gemaakt. Het plan is voorzien van een landschappelijk inpassingsplan.

Vaststellingsbesluit inzien

Het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 14 maart 2019 tot en met woensdag 24 april 2019 ter inzage.

Het bestemmingsplan is in te zien op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1681.05BP0019-VG01 of in het Klantcontactcentrum.

Beroepschrift

Tijdens de inzagetermijn kunt u beroep instellen tegen het vaststellingsbesluit als u:

 

  • 1.

    Een belanghebbende bent die tijdig een zienswijze heeft kenbaar gemaakt bij de gemeenteraad;

  • 2.

    Een belanghebbende bent en aan kunt tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest u tijdig tot de gemeenteraad te wenden;

  • 3.

    Een belanghebbende bent die zich niet kan verenigen met de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan en omgevingsvergunning zijn aangebracht. 

    U kunt dit beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

     

    Voorlopige voorziening

    Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

     

Naar boven