Vierde wijziging Participatiebeleidsregels gemeente Barneveld

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Barneveld;

 

gelet op artikel 7, lid 1 Participatiewet, de artikelen 5 en 12 Participatieverordening gemeente Barneveld en de Premieregeling werkervaringsplaats gemeente Barneveld;

besluit:

 

vast te stellen de Vierde wijziging van de Participatiebeleidsregels gemeente Barneveld

Artikel I

Artikel 4 komt als volgt te luiden:

 

Artikel 4 Persoonlijke ondersteuning/jobcoach

  • 1.

    Het college kan persoonlijke ondersteuning, als bedoeld in artikel 12 van de Participatie-verordening, aanbieden in de vorm van een jobcoach op de werkplek.

  • 2.

    Het college bepaalt de omvang van het aantal in te zetten uren van de jobcoach en beoordeelt iedere 6 maanden of voortzetting wenselijk is.

  • 3.

    Het college kan de begeleiding aanbieden in de vorm van een gemeentelijke jobcoach (een ambtenaar) of externe jobcoach (uitgevoerd door een externe organisatie).

  • 4.

    De jobcoaching kan zowel gericht zijn op coaching van de werkgever als op coaching van de werknemer.

  • 5.

    Indien het college een jobcoach aanbiedt in de vorm van een externe jobcoach, wordt de werkgever bij de keuze voor een externe jobcoach betrokken. De werkgever kan er in dat geval ook voor kiezen de begeleiding zelfstandig uit te voeren. Als de werkgever de begeleiding zelfstandig uitvoert, komt hij voor een door het college vastgestelde vergoeding in aanmerking.

  • 6.

    Een jobcoach wordt niet langer ingezet dan voor de duur van de arbeidsovereenkomst en voor maximaal 3 jaar en wordt alleen ingezet bij een arbeidsovereenkomst van minimaal 6 maanden.

  • 7.

    Een jobcoach kan ook ingezet worden ten behoeve van een medewerker werkzaam binnen een werkervaringsplek als bedoeld in de Premieregeling Werkervaringsplaatsen gemeente Barneveld.

  • 8.

    In de situatie als bedoeld in lid 7 dienen de termen “werkgever”, “werkplek” en “werknemer” te worden gelezen als “organisatie die een werkervaringsplek heeft opengesteld”, “werkervaringsplek” en “medewerker” als bedoeld in de in lid 7 genoemde premieregeling.

  • 9.

    Een jobcoach op een werkervaringsplek wordt niet meer ingezet als na twee achtereenvolgende momenten als bedoeld in lid 2 de gestelde doelen van belanghebbende niet zijn behaald.

  • 10.

    In afwijking van lid 6 bedraagt de maximale periode dat een jobcoach op een werkervaringsplek ingezet kan worden 48 maanden.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking.

 

Aldus vastgesteld op 5 december 2018.

Burgemeester en wethouders voornoemd,

H.F.B. van Steden,

Secretaris

dr. J.W.A. van Dijk,

Burgemeester

Naar boven