Aanpassing organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen;

 

Gelet op het bepaalde in artikel 160, lid 1 onder c, van de Gemeentewet;

 

Gezien het Besturings- en Management Concept;

 

b e s l u i t :

 

het Organisatiebesluit gemeente Sittard-Geleen 2013 te wijzigen als volgt:

Artikel 1  

Onder 3.1.6 wordt onder het kopje ‘Cluster Sociale zaken’ de tekst gewijzigd in:

 

Binnen dit cluster zijn de werkzaamheden ondergebracht die gerekend kunnen worden tot de brede uitvoeringsketen van werk, inkomen en zorg, alsmede de gemeentelijke taken op het terrein van leerplicht.

 

Wmo

Hoofdtaken: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo),advisering omtrent aangepast wonen, welzijn en zorg. Leerlingenvervoer en gehandicaptenparkeerkaarten.

 

Jeugd

Hoofdtaken: uitvoering Jeugdwet, verlenen jeugdhulp, verantwoordelijk voor jeugdbescherming en –reclassering, casusregie gezinnen, sociaal medische indicatie/kinderopvang.

 

Leerplicht/RMC/Jongerenloket

Hoofdtaken: uitvoering leerplicht, RMC en jongerenloket, betreft doorlopende leerlijn voor jongeren van 5-27 jaar uit de Westelijke Mijnstreek.

 

Werk

Hoofdtaken: werkgeversbenadering, poortwachterfunctie en werkloket (verticale mensontwikkeling), matching van alle doelgroepen, Participatiehuis.

 

Inkomen

Hoofdtaken: uitkeren, handhaven (interne debiteuren), bijzondere bijstand in combinatie met uitkering levensonderhoud.

 

Ondersteuning

Hoofdtaken: beheer en informatievoorziening, uitkeringsadministratie, bezwaar en beroep, externe debiteuren en boete, interne controle, privacy, contractmanagement, functioneel beheer, informatiebeveiliging.

 

Artikel 2.  

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag die volgt na de dag van bekendmaking in het elektronische gemeenteblad van Sittard-Geleen.

Aldus vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen in zijn vergadering van 12 februari 2019.

 

Burgemeester en wethouders van Sittard-Geleen,

De burgemeester,

drs. G.J.M. Cox

De secretaris,

mr. G.J.C. Kusters

Naar boven