Openstelling mogelijkheid tot het indienen van een aanvraag voor een vergunning voor het exploiteren van een speelautomatenhal (Roosendaal, gebied “de Stok”).

 

De burgemeester van Roosendaal maakt het volgende bekend.

Op 30 november 2017 heeft de raad van de gemeente Roosendaal de Verordening speelautomatenhallen 2017 vastgesteld. De verordening is op 11 december 2017 in werking getreden.

In deze verordening is bepaald dat voor het exploiteren van een speelautomatenhal een door de burgemeester te verstrekken vergunning is vereist. In de verordening zijn daarnaast voorschriften opgenomen over de indiening van vergunningaanvragen en is vastgelegd op welke criteria deze aanvragen worden beoordeeld.

Onder verwijzing naar deze voorschriften maakt de burgemeester bekend dat vanaf heden de mogelijkheid wordt geboden om een aanvraag in te dienen voor een vergunning voor een speelautomatenhal in het gebied “De Stok”. Er kan voor maximaal één speelautomatenhal een vergunning worden verstrekt.

Aanvragen dienen uiterlijk binnen één maand na datum van deze publicatie te worden ingediend.

Aanvragen dienen te voldoen aan het bepaalde in artikel 5 van de Verordening speelautomatenhallen 2017 waarin het navolgende is bepaald:

De exploitant dient bij de vergunningaanvraag in ieder geval de volgende gegevens te overleggen:

  • a.

    Een plattegrond op schaal van de inrichting waaruit ten minste blijkt op welke plaats en in welk aantal kansspelautomaten worden opgesteld en op welke plaats leeftijdscontrole plaatsvindt;

  • b.

    Een document waaruit blijkt dat hij gerechtigd is over de ruimte te beschikken.

  • c.

    De personalia van de aanvrager en de beheerder(s) en/of de bedrijfsleider(s), voorzien van een kopie van een geldig identiteitsbewijs.

  • d.

    De gegevens van de rechtspersoon die de vergunning aanvraagt.

  • e.

    Bewijsstukken waarmee wordt aangetoond dat wordt voldaan aan artikel 30d, vierde lid, van de wet.

  • f.

    Een nauwkeurige omschrijving van het concept van de speelautomatenhal.

  • g.

    Een plan waarin wordt beschreven welke maatregelen de aanvrager neemt ter preventie en bestrijding van gokverslaving en de wijze waarop hij de gedrags- en reclamecode voor kansspelen naleeft.

  • h.

    Een plan waarin wordt beschreven welke maatregelen de aanvrager neemt ter bescherming van de openbare orde, veiligheid en het woon- en leefklimaat.

  • i.

    Voor aanvragen die betrekking hebben op het gebied “De Stok”: een plan waarin wordt beschreven in welke mate de speelautomatenhal ondersteunend zal zijn aan het hoofdgebruik van de locatie en in welke mate de spelautomatenhal synergie zal opleveren ten opzichte van de andere in het gebied van de Stok en het gebied Rosada gevestigde bedrijven.

  • j.

    Een volledig ingevuld en ondertekend vragenformulier in het kader van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet BIBOB).

 

Aanvragen dienen digitaal via het platform Negometrix te worden ingediend. (zie daarvoor deze link: https://platform.negometrix.com/PublishedTenders.aspx?tenderid=110753

Indien meerdere ontvankelijke aanvragen voor een vergunning worden ingediend, wordt conform de verordening Speelautomatenhallen 2017 door de burgemeester een vergelijkende toets uitgevoerd op basis van de volgende criteria:

  • a.

    concept van de speelautomatenhal;

  • b.

    effecten op openbare orde, veiligheid en woon- en leefklimaat;

  • c.

    bijdrage aan de preventie en bestrijding van gokverslaving en beleid gericht op naleving gedrags- en reclamecode voor kansspelen;

  • d.

    De mate waarin de vestiging en exploitatie van de speelautomatenhal ondersteunend zal zijn aan het hoofdgebruik van de locatie en de mate waarin de speelautomatenhal synergie zal opleveren ten opzichte van de andere in het gebied De Stok en het gebied Rosada gevestigde bedrijven.

 

 

De burgemeester van Roosendaal, 15 februari 2019

Naar boven