VERKIEZINGEN Europees Parlement

STEMMEN VOOR KIEZERS WOONACHTIG BUITEN NEDERLAND

 

De burgemeester van Veenendaal maakt bekend dat het stemmen voor de komende verkiezing ook is toegestaan aan degene, die op de dag van de stemming (23 mei 2019) 18 jaar of ouder is en op de dag van de kandidaatstelling (9 april 2019) Nederlander is en op die dag zijn werkelijke woonplaats buiten Nederland of in de Nederlandse Antillen of Aruba heeft.

 

Om te kunnen stemmen moet een verzoekschrift worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente 's-Gravenhage. Het registratieformulier (model D 3-2) is kosteloos verkrijgbaar bij het gemeentehuis, afdeling verkiezingen en bij de consulaire post waaronder de woonplaats van de verzoeker ressorteert of bij de vertegenwoordiger van Nederland in de Nederlandse Antillen of in Aruba. In het registratieformulier geeft de kiezer aan op welke wijze hij zijn stem uitbrengt: per brief, bij volmacht of in persoon in Nederland in een stembureau naar keuze.

 

De verzoekschriften moeten uiterlijk 11 april 2019 ingediend zijn.

 

Voor meer informatie kunt u:

  • kijken op https://www.denhaag.nl/ en zoeken op ‘Stemmen in het buitenland’

  • contact opnemen met het registratiebureau ‘Kiezers buiten Nederland’ (Postbus 84008, 2508 AA Den Haag, telefoon (070) 353 44 00, e-mail: kbn.verkiezingen@denhaag.nl).

 

Plaats : Veenendaal

Datum: 30-01-2019

 

De burgemeester voornoemd,

K.J.G. Kats

 

 

Naar boven