DEFINITIEF BESLUIT

Publicatiedatum : 13 februari 2019

 

B esluit hogere waarden Wet geluidhinder, Provincialeweg 77 in Bunnik .

 

De rijksmonumentale boerderij "Runnenburg" aan de Provincialeweg 77 in Bunnik wordt gerenoveerd en krijgt een nieuwe invulling. In de bestaande boerderij, hooiberg en schuur worden 12 nieuwe wooneenheden voor starters en studenten gerealiseerd. De bestaande woning blijft behouden. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de 12 nieuwe wooneenheden te kunnen realiseren is een uitgebreide omgevingsvergunning aangevraagd.

 

De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het bijbehorend akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de wooneenheden, vanwege het wegverkeer op de Provincialeweg en de rijksweg A12 en vanwege het spoorwegverkeer op het traject Utrecht - Driebergen/Zeist, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarden die genoemd zijn in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarden. Het college van burgemeester en wethouders heeft voor het plan gebruik gemaakt van deze mogelijkheid en heeft op 7 februari 2019 het besluit hogere waarden vastgesteld.

 

Instellen beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd, tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degenen die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Uw bezwaar kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 'sGravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

 

Inzien besluit

Het ontwerp van het besluit hogere waarden heeft van 22 november 2018 tot en met 2 januari 2019 ter inzage gelegen. Het besluit is niet gewijzigd. U kunt het definitieve besluit hogere waarden met bijbehorende stukken van 14 februari 2019 tot en met 28 maart 2019 inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis aan het Singelpark 1 in Odijk.

 

Voor informatie: Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

 

 

Naar boven