Bekendmaking uitslag draagvlakmeting BIZ Millingen Centrum

Op initiatief van een ondernemers uit het centrum van Millingen aan de Rijn is er afgelopen maanden gewerkt aan het opzetten van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). Hiervoor moet een belastingverordening in werking worden gesteld. Deze verordening treedt alleen in werking als er bij de bijdrageplichtigen in het gebied voldoende draagvlak is. In november 2019 heeft de draagvlakmeting plaatsgevonden. Het resultaat daarvan is dat er voldoende draagvlak is voor de voorgestelde verordening.

 

De Verordening Bedrijveninvesteringszone Millingen Centrum 2020 tot en met 2024 treedt daarmee in werking per 1 januari 2020.

In totaal zijn 38 bijdrageplichtigen aangemerkt in het BIZ-gebied. Deze personen hebben een stembiljet ontvangen. In totaal zijn er 22 geldige stembiljetten retour ontvangen. Dit is een respons van ca. 58%. Volgens de Wet op de bedrijveninvesteringszones is een respons nodig van minimaal 50%. Van de 22 stemmen zijn er 17 vóór inwerkingtreding en 5 tegen. Dit betekent dat ca. 77% vóór is. Volgens de wet moet ten minste tweederde vóór hebben gestemd. Ook vertegenwoordigen degene die vóór hebben gestemd, met de objecten die zij in gebruik of eigendom hebben, een hogere WOZ-waarde dan de tegenstemmers. Dit is de laatste eis vanuit de wet.

 

Naar boven