Aanwijsbesluit alcoholgebieden Midden-Groningen 2019

Het college van Burgemeester en Wethouders van Midden-Groningen;

 

 

Besluit:

 

Vast te stellen het hierna volgende ‘Aanwijsbesluit alcoholgebieden Midden-Groningen 2019’

I De regeling

Artikel 1 verbod om alcoholhoudende drank te gebruiken/ bij zich te hebben

1. Het is op grond van 2:48 van de Algemene plaatselijke verordening Midden-Groningen 2018 (APV) verboden om alcoholhoudende drank te gebruiken of bij zich te hebben in aangebroken flessen, blikjes en dergelijke in de gebieden die zijn aangeduid als “alcoholgebied” op de kaarten die als bijlagen zijn gevoegd bij dit aanwijsbesluit en hiervan integraal onderdeel uitmaken.

2. Het onder artikel 1 lid 1 bedoelde alcoholverbod is niet van toepassing bij een evenement als bedoeld in artikel 2:24 van de APV, op een terras dat behoort bij een horecabedrijf als bedoeld in artikel 1 van de Drank- en Horecawet of een andere plaats dan een horecabedrijf, waarvoor een ontheffing geldt krachtens artikel 35 van de Drank en Horecawet.

II Vervallen besluiten

 

Alle regelingen van de voormalige gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Menterwolde en Slochteren komen van rechtswege te vervallen vanaf 1 januari 2020.

III Inwerkingtreding en citeertitel

 

Dit besluit treedt per 1 januari 2020 in en kan worden aangehaald als “Aanwijsbesluit alcoholgebieden Midden-Groningen 2019”.

 

 

 

 

 

 

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit en u bent belanghebbende, dan kunt u bezwaar maken. Dit doet u door per brief of fax –dus niet per e-mail- een gemotiveerd bezwaarschrift te sturen aan het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Bijvoorbeeld het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester.

Uw bezwaarschrift dient aan een paar eisen voldoen, anders kan het bestuursorgaan besluiten uw bezwaar niet in behandeling te nemen. U moet uw bezwaarschrift ondertekenen en u vermeld in ieder geval:

a. Uw naam en adres

b. De datum van het bezwaarschrift

c. Een omschrijving van het besluit waartegen uw bezwaar is gericht

d. De gronden (motivering) van uw bezwaar

Uw bezwaarschrift moet binnen zes weken na verzending van het besluit door het bestuursorgaan zijn ingediend. Stuur zo mogelijk een kopie van het besluit mee.

U kunt uw bezwaarschrift verzenden naar: de gemeente Midden-Groningen, Postbus 75, 9600 AB Hoogezand.

 

Voorlopige voorziening

Een bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit waartegen u bezwaar maakt nog steeds geldig is en ook in werking treedt. Wanneer sprake is van grote spoed, bijvoorbeeld omdat uw belangen worden geschaad door de inwerkintreding van het besluit, dan kunt u de rechtbank vragen een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter bekijkt of een voorlopige tussenoplossing noodzakelijk is.

 

U kunt een voorlopige voorziening aanvragen door een verzoekschrift te sturen aan de rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150,9700 AD Groningen.

 

 

Midden-Groningen, 17 december 2019,

Burgemeester

Secretaris

Naar boven