Wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting (Verordening toeristenbelasting Den Haag 2016)

 

De raad van de gemeente Den Haag,

 

gezien het voorstel van het college van 3 december 2019,

 

gelet op de artikelen 216 en 224 van de Gemeentewet,

 

besluit vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting (Verordening toeristenbelasting Den Haag 2016):

 

Artikel I

De Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting (Verordening toeristenbelasting Den Haag 2016) wordt gewijzigd als volgt:

 

A Artikel 5, lid 2, komt te luiden:

2. Het aantal overnachtingen uit het eerste lid wordt gesteld op het aantal overnachtende personen vermenigvuldigd met het aantal nachten.

 

B Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt:

  • 1.

    In het eerste lid wordt “€ 4,45”vervangen door: € 4,60

  • 2.

    In het tweede lid, onderdeel a en in onderdeel b wordt “€ 2,10” vervangen door: € 2,15

  • 3.

    In het tweede lid, onderdeel a en in onderdeel b wordt de zinsnede “, met dien verstande dat er niet meer dan 21 aaneengesloten overnachtingen per persoon per verblijfsperiode worden berekend” geschrapt.

 

C Artikel 6 wordt gewijzigd als volgt:

  • 1.

    In het eerste lid wordt “€ 4,60”vervangen door: € 5,35

  • 2.

    In het tweede lid, onderdeel a en in onderdeel b wordt “€ 2,15” vervangen door: € 2,50

 

Artikel II

  • 1.

    De onderdelen A en B van de verordening treden in werking op 1 januari 2020, met dien verstande dat de bepalingen die op grond van deze verordening worden gewijzigd van kracht blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden. De datum van ingang van de heffing is 1 januari 2020.

  • 2.

    Het onderdeel C treedt in werking op 1 juli 2020, met dien verstande dat de bepalingen die op grond van deze verordening worden gewijzigd van kracht blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden. De datum van ingang van de heffing is 1 juli 2020.

 

 

Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 19 december 2019.

De griffier, Lilianne Blankwaard-Rombouts en de voorzitter, Johan Remkes.

Naar boven