Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam houdende regels omtrent wijziging van de Subsidieregeling Economische stimulering (Wijzigingsregeling Subsidieregeling Economische stimulering binnen het gebiedsgerichte werken 2019)

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

 

gelet op artikel 3, tweede lid, van de Algemene Subsidieverordening Amsterdam 2013,

 

besluit:

Artikel I

De Subsidieregeling Economische stimulering binnen het gebiedsgerichte werken 2019, zoals opgenomen in het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam houdende regels omtrent aangepaste subsidieregeling ‘Economische stimulering binnen het gebiedsgerichte werken 2019’ (Gemeenteblad 2018, 275066), wordt als volgt gewijzigd:

 

  • 1.

    Artikel 2.4, tweede lid, komt te luiden:

Artikel 2.4 De aanvrager

Subsidieaanvragen worden in behandeling genomen in volgorde van binnenkomst.

 

  • 2.

    Artikel 4.3, derde lid, onderdeel c, komt te vervallen:

 

  • 3.

    Artikel 4.3, derde lid, onderdeel d, komt te luiden:

  • d.

    de hoogte van de subsidie wordt gebaseerd op een normbedrag voor de loonkosten van een straatmanager van € 70.000,- per jaar bij een 40-urige werkweek wanneer er sprake is van een vast inhuurcontract. Wanneer sprake is van inhuur op declaratiebasis bedraagt het normbedrag voor de loonkosten van een straatmanager € 50,- per uur.

 

  • 5.

    Na artikel 4.6 wordt het volgende artikel ingevoegd:

 

  • 6.

    Na hoofdstuk 4 wordt een hoofdstuk toegevoegd, luidende:

 

Hoofdstuk 5. Slotbepaling

 

Artikel 5.1 Citeertitel

 

Deze regeling wordt aangehaald als: Subsidieregeling economische stimulering binnen het gebiedsgerichte werken Amsterdam.

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking.

Artikel III

Deze regeling wordt aangehaald als: Wijzigingsregeling Subsidieregeling economische stimulering binnen het gebiedsgerichte werken.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 17 december 2019.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Artikelsgewijze toelichting.

 

Artikel 4.3, derde lid, onderdeel c:

dit artikel komt te vervallen omdat de maximering van het aantal subsidiabele uren de vorming van samenwerkingsverbanden van biz’en tegenwerkte. Het wordt met dit nieuwe artikel mogelijk grotere biz-gebieden te vormen waarin meerdere straatmanagers actief zijn.

 

Artikel 4.3, derde lid, onderdeel d:

De hoogte van het normbedrag wordt meer in overeenstemming gebracht met de tarieven die gevraagd worden door zzp’ers en adviesbureaus die straatmanagement aanbieden.

 

Naar boven