Wijziging Nadere Regeling Sociaal Domein

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Eindhoven maakt bekend, dat het in de vergadering van 3 december 2019, heeft besloten vast te stellen de Nadere Regeling Sociaal Domein als volgt te wijzigen:

I. A. Artikel 4.8 wordt als volgt gewijzigd:  

 

- het eerste lid aanhef onder a wordt vervangen door een nieuw eerste lid aanhef onder a:

"1. Het college biedt maatwerkvoorzieningen aan voor:

a. het voeren van een gestructureerd huishouden, onder toepassing van de protocollen indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning (bijlage 1.) en gebruikelijke hulp Eindhoven (bijlage 2.), met als resultaat een schoon en leefbaar huis, een hoger niveau van hygiëne of voorkoming van vervuiling, schone kleidng, schoon bedden- en linnengoed, het kunnen beschikken over voldoende levensmiddelen en het kunnen nuttigen van (warme) maaltijden, het organiseren van huishoudelijke taken en kindverzorging. De maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning is beschikbaar in natura en in pgb."

 

 

B. "Bijlage 1. Protocol indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning" wordt vervangen door een nieuwe "Bijlage 1. Protocol indicatiestelling huishoudelijke ondersteuning"  

 

 

C. Bijlage 3. Pgb-tarieven wordt als volgt gewijzigd:

 

- de uitzondering betrekking hebbend op de tarieven voor huishoudelijke ondersteuning luidende:

"Uitzondering

Voor de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning geldt het 100%-tarief, ongeacht of de cliënt een zorgaanbieder, met zes of meer medewerkers in loondienst of een kleinere zorgaanbieder, zelfstandige zonder personeel of een persoon uit het sociale netwerk inschakelt. Het daarbij in aanmerking te nemen uurtarief mag echter niet meer bedragen dan € 19,09 voor een zelfstandige zonder personeel en € 15,15 voor een persoon uit het sociaal netwerk." wordt vervangen door:

"Uitzondering

Voor de maatwerkvoorziening huishoudelijke ondersteuning geldt het 100%-tarief, ongeacht of de cliënt een zorgaanbieder, met zes of meer medewerkers in loondienst of een kleinere zorgaanbieder inschakelt. Indien de cliënt een zelfstandige zonder personeel inschakelt dan bedraagt het uurtarief maximaal € 19,09. Bij inschakeling van een persoon uit het sociaal netwerk bedraagt het uurtarief maximaal € 15,15.

 

- het soort huishoudelijke ondersteuning en de daarbij behorende tarieven worden vervangen door:

 

Omschrijving maatwerkvoorziening

huishoudelijke ondersteuning (Wmo)

eenheid

frequentie

Pgb-tarief 100%

Toelichting

Zie inleidinde toelichting!

 

 

 

 

Huishoudelijke ondersteuning. ongeacht het soort cluster

per uur

 

€ 27,54

 

 

II. dat het bepaalde onder I. met ingang van 15 december 2019 in werking treedt voor aanvragen huishoudelijke ondersteuning ontvangen op of na 15 december 2019.  

 

Eindhoven,.

Het college van burgemeester en wethouders van Eindhoven,

 

, burgemeester

 

, secretaris

Naar boven