Verordening van de raad van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over de wijziging van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019 (1e wijziging) (Eerste Wijzigingsverordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019)

 

De raad van de gemeente Zutphen,

 

overwegende, dat het gewenst is regels te stellen over de rechtspositie van raadsleden, commissieleden en Forumleden;

 

gelet op artikelen 95, eerste en tweede lid, 96, eerste en tweede lid, 98 en 99 van de Gemeentewet en de artikelen, 3.1.2, eerste lid, 3.1.3 eerste lid, 3.3.2, eerste lid, van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers;

 

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de:

 

Verordening van de raad van de gemeente Zutphen houdende bepalingen over de wijziging van de Verordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019 (1e wijziging) (Eerste Wijzigingsverordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019)

 

 

 

 

Artikel I Wijziging verordening

De Verordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019 wordt als volgt gewijzigd:

A. Artikel 3 wordt gewijzigd als volgt:

 

Oude tekst

Nieuwe tekst

Een raadslid dat lid is van een bijzondere commissie als bedoeld in artikel 3.1.4, eerste lid van het Rechtspositiebesluit wordt voor de duur van de activiteiten van de commissie een toelage toegekend van €120,-- per maand.

  • 1.

    Een raadslid dat lid is van de vertrouwenscommissie dan wel lid is van de Rekenkamercommissie als bedoeld in artikel 3.1.2, eerste lid van het Rechtspositiebesluit wordt voor de duur van de activiteiten van de commissie dan wel voor de duur van de uitoefening van de Rekenkamercommissie een toelage toegekend van €122,50 per maand (prijspeil 2019). Daarbij geldt dat voor het lidmaatschap van de vertrouwenscommissie de vergoeding op jaarbasis gemaximeerd is op drie maal de maandelijkse toelage.

  • 2.

    Een Forumlid dat lid is van de Rekenkamercommissie ontvangt een toelage van €122,50 per maand (prijspeil 2019).

  

B. Na artikel 3 wordt ingevoegd een artikel 3a:

Nieuwe tekst

  • 1.

    Een Forumlid ontvangt een vergoeding voor de werkzaamheden die gelijk is aan 20% van het bedrag van de vergoeding voor raadsleden, zoals bedoeld in artikel 3.1.1, eerste lid van het Rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.

  • 2.

    Een Forumlid ontvangt een onkostenvergoeding voor aan de uitoefening van zijn functie verbonden kosten die gelijk zijn aan 20% van het bedrag van de onkostenvergoeding voor raadsleden, zoals bedoeld in artikel 3.1.6 van het Rechtspositiebesluit. De manier van declareren en betalen vindt plaats overeenkomstig artikel 5 van deze Verordening.

  • 3.

    De vergoedingen, bedoeld in het eerste en tweede lid, worden maandelijks uitbetaald, zonder vaststellingsbeschikking. Op de vergoedingen worden geen loonheffing en premie ZVW ingehouden.

 

 

Artikel II Inwerkingtreding

Deze verordening treedt in werking op de dag na de datum van bekendmaking (en werkt terug tot en met 8 april 2019).

 

 

Artikel III Citeertitel

Deze verordening wordt aangehaald als: Eerste Wijzigingsverordening rechtspositie raads- en commissieleden gemeente Zutphen 2019.

 

 

 

Aldus besloten in de openbare vergadering van

de raad van de gemeente Zutphen,

gehouden op: 16 december 2019

De voorzitter, de griffier,

Naar boven