Verordening tot wijziging van de Verordening basisregistratie personen gemeente Almere

 

De raad van de gemeente Almere,

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders,

 

BESLUIT:

 

Vast te stellen de Verordening tot wijziging van de Verordening basisregistratie personen gemeente Almere

 

Artikel I

De titel wordt als volgt gewijzigd:

De huidige titel: “Verordening basisregistratie personen gemeente Almere” wordt vervangen door: Verordening gegevensverstrekking basisregistratie personen gemeente Almere.

 

Artikel II

De wettelijke grondslag wordt als volgt gewijzigd:

“Wet bescherming persoonsgegevens” wordt vervangen door: Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) (VERORDENING (EU) 2016/679 betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en betreffende het vrije verkeer van die gegevens en tot intrekking van Richtlijn 95/46/EG) en Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming (UAVG).

 

Artikel III

In artikel 1, aanhef en onder b, wordt de zinsnede “Wbp: Wet bescherming persoonsgegevens (de Wbp)” vervangen door: AVG: Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

 

Artikel IV

Artikel 1, onderdelen c tot en met g, worden geletterd: d tot en met h.

 

Artikel V

Onder artikel 1, aanhef en onder b, wordt de volgende zinsnede toegevoegd: c. UAVG: Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming.

 

Artikel VI

In de ‘Toelichting algemeen’ worden de volgende zinsneden na de eerste vijf paragrafen toegevoegd: De gemeente verwerkt bij verstrekking aan organen van de gemeente naast persoonsgegevens waarvan de verwerking en bescherming worden geregeld in de Wet brp in hetzelfde systeem ook zogenaamde ‘aangehaakte gegevens’ zoals voorletters, burgerlijke staat, gezinsverhoudingen en adreshistorie. De verwerking en de bescherming van deze persoonsgegevens worden geregeld in de AVG en de Uitvoeringswet AVG en dus niet in de Wet brp.

 

Artikel VII

Deze verordening treedt in werking op de dag na bekendmaking.

 

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van de raad van de gemeente Almere, 12 december 2019

De griffier, de voorzitter,

J.D. Pruim F.M. Weerwind

Naar boven