Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam houdende de wijziging van het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam in verband met het mandateren van bevoegdheden op grond van de Taxiverordening Amsterdam 2012, subsidieverordeningen van de Vervoerregio Amsterdam, het aanwijzen van trouwlocaties en de Afvalstoffenverordening 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam,

Overwegende dat

 

  • -

    het college van burgemeester en wethouders op 16 december 2014 het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam heeft vastgesteld;

  • -

    geconstateerd is dat het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam enkele omissies en fouten bevat,  

Besluit

 

I. de volgende wijzigingen van het Bevoegdhedenbesluit ambtelijke organisatie Amsterdam vast te stellen:

 

Wijzigingen in ‘Bijlage 4 Bevoegdheden die rechtstreeks worden gemandateerd aan bepaalde functionarissen door college en burgemeester’

Artikel I  

Onderdeel II, onder 4, onder H, wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

H. Taxiverordening Amsterdam 2012

Gemandateerd aan de manager Verkeer en Openbare Ruimte worden de volgende bevoegdheden op grond van de Taxiverordening Amsterdam 2012:

a. Het vaststellen van het aanvraagformulier voor het indienen van een vergunningaanvraag voor een TTO (artikel 1.2, eerste lid, van de Taxiverordening Amsterdam 2012).

b. Het beslissen op aanvragen om een TTO-vergunning alsmede het verbinden van voorschriften aan de vergunning (artikel 1.2, 1.3, 1.4, 2.5 en 2.7 van de Taxiverordening Amsterdam 2012 en artikel 3, eerste en zevende lid, van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur).

c. Het wijzigen, schorsen en intrekken van de TTO-vergunning (artikel 1.5 en 2.10 van de Taxiverordening Amsterdam 2012 en artikel 3, eerste lid van de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur).

d. Het opleggen van sancties of maatregelen (artikel 3.2, eerste lid, van de Taxiverordening Amsterdam 2012).

Artikel II  

Aan onderdeel II, onder 4, wordt een onderdeel toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

O. Subsidieverordeningen Vervoerregio Amsterdam

Gemandateerd aan de rve-directeur Verkeer en Openbare Ruimte worden de volgende bevoegdheden op grond van de Subsidieverordening Infrastructuur, Subsidieverordening BDU Infrastructuur 2011 Stadsregio Amsterdam en de Algemene subsidieverordening Vervoerregio Amsterdam (2008):

a. Het indienen van een subsidieaanvraag en het indienen van een aanvraag tot vaststelling van de subsidie bij de Vervoerregio Amsterdam.

 

Artikel III  

Aan onderdeel IV, onder 1, wordt een onderdeel toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

O. Aanwijzen trouwlocaties

Gemandateerd aan de directeur Dienstverlening wordt de bevoegdheid om trouwlocaties aan te wijzen, in te trekken of te wijzigen (artikel 1:63 Burgerlijk Wetboek jo. artikel 108 en 147 Gemeentewet en het mandaatbesluit van de raad, Gemeenteblad 2018, 227851).

Artikel IV  

Aan onderdeel IV, onder 7,  onder A, onder 2, wordt een onderdeel toegevoegd dat als volgt komt te luiden:

d. Het opleggen van een last onder dwangsom en het nemen van een invorderingsbeschikking in verband met de handhaving van artikel 17 van de Afvalstoffenverordening 2009 (artikel 125 van de Gemeentewet en afdeling 5.3.2 van de Algemene wet bestuursrecht).

 

  • II.

    Dit besluit treedt in werking op de dag na bekendmaking.

     

Burgemeester en wethouders voornoemd,

Femke Halsema,

burgemeester

Peter Teesink,

gemeentesecretaris

Naar boven