Besluit van het college tot vaststelling van de Regeling tot wijziging van de subsidieregeling voor innovatieve, kleinschalige en wijkgerichte initiatieven Den Haag 2019

Toelichting

 

In het coalitieakkoord is € 2,5 miljoen euro beschikbaar gesteld om ruimte, kansen en vertrouwen te geven aan kleinschalige, innovatieve en wijkgerichte initiatieven. Om daar in 2019 invulling aan te geven is door het college €1,3 miljoen euro beschikbaar gesteld via een subsidieregeling (RIS301409). De resterende €1,2 miljoen euro is beschikbaar gesteld voor het verstrekken van opdrachten, inclusief de capaciteit die nodig is om innovatie aan te jagen en te begeleiden (RIS301943).

 

Aanleiding voor wijziging van de subsidieregeling

De subsidieregeling kent twee tranches. Elk met een subsidieplafond van €0,65 miljoen euro. Bij de eerste tranche konden aanvragen ingediend worden in de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 mei 2019. De tweede tranche liep van 1 juni 2019 tot en met 31 oktober 2019. Middels campagnes is de subsidieregeling en haar doelstellingen breed bekend gemaakt.

Bij de tweede tranche, die per 1 juni openging, zijn veel kansrijke initiatieven binnengekomen. In de eerste tranche was dit beperkt. Het subsidieplafond is in deze eerste tranche niet bereikt.

Het college verhoogt het subsidieplafond uit de tweede tranche met de onder uitputting van de eerste tranche. Ook het nog beschikbare budget uit het kader voor opdrachtverstrekking wordt aan deze tweede tranche toegevoegd. Zo wordt het beschikbare budget 2019 maximaal aangewend voor initiatieven die innovatief, kleinschalig en wijkgericht zijn.

 

Zoals toegezegd aan de Raad wordt de werking van beide regelingen eind 2019 geëvalueerd (RIS300862). De leeropbrengst wordt benut bij de verdere implementatie van de herstructurering welzijn.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag;

 

gelet op:

  • -

    artikel 4:1 van de Subsidieregeling voor innovatieve, kleinschalige en wijkgerichte initiatieven Den Haag 2019;

 

besluit:

  • -

    vast te stellen de regeling tot wijziging van de Subsidieregeling voor innovatieve, kleinschalige en wijkgerichte initiatieven Den Haag 2019.

 

Artikel I

 

De Subsidieregeling voor innovatieve, kleinschalige en wijkgerichte initiatieven Den Haag 2019 wordt gewijzigd als volgt:

 

  • A

    in artikel 4:1, eerste lid, sub b wordt “€ 650.000,-” vervangen door: €1.258.000,-.

 

Artikel II

 

Deze regeling treedt in werking op de dag na datum publicatie in het gemeenteblad.

 

Den Haag, 10 december 2019

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de wnd. secretaris

Dineke ten Hoorn Boer

 

de wnd. burgemeester,

Johan Remkes

Naar boven