Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Sittard-Geleen houdende regels omtrent algemene voorwaarden parkeergarages Sittard-Geleen behorende bij parkeerabonnementen

De toegang tot de Parkeeraccommodatie wordt uitsluitend verleend onder toepassing van de navolgende Voorwaarden, die deel uitmaken van ieder parkeerabonnement afgesloten tussen gemeente/beheerder en abonnementhouder.

Artikel 1 Definities

Abonnement:

Een overeenkomst gesloten tussen de gemeente/beheerder van de parkeeraccommodatie, en abonnementhouder volgens de voorwaarden als omschreven in artikel 3 van deze voorwaarden, inhoudende een abonnement om gedurende een overeengekomen periode en tegen de overeengekomen voorwaarden een motorvoertuig te stallen in de parkeeraccommodatie.

Abonnementhouder:

De houder van een abonnement.

Abonnementsgeld:

Het in het abonnement overeengekomen bedrag dat abonnementhouder verschuldigd is voor het abonnementsrecht en gebruik van de parkeeraccommodatie.

Bewonersabonnement:

Een abonnement waarbij abonnementhouder bewoner is van een specifiek (woon)gebouw of gebied ten behoeve waarvan in de parkeeraccommodatie parkeerruimte beschikbaar is.

Doorrijabonnement:

Een abonnement waarbij abonnementhouder bewoner is van een specifiek (woon)gebouw met een private stallinggarage, welke alleen te bereiken is met een motorvoertuig via het openbare deel van de parkeeraccommodatie.

Gemeente:

De gemeente Sittard-Geleen, het team Vergunningen van het cluster Dienstverlening van de gemeente Sittard-Geleen, de ambtenaren van dit team of de door hen aangewezen vertegenwoordigers.

Beheerder:

Degene die namens en voor rekening van de gemeente werkzaamheden uitvoert die zijn verbonden aan het operationeel beheer, administratief beheer en abonnementenbeheer van de parkeervoorziening. De beheerder en zijn contactgegevens staan vermeld bij de ingang van de parkeeraccommodatie en/of op de betaalautomaat en/of op de website.

Motorvoertuig:

Motorvoertuig als omschreven in de Wegenverkeerswet 1994.

Parkeeraccommodatie:

De parkeergarages welke zijn bedoeld voor het parkeren van motorvoertuigen, met bijbehorende terreinen en ruimten.

Parkeerder:

De eigenaar, gebruiker, kentekenhouder of inzittende van een motorvoertuig die dat motorvoertuig in of op de parkeeraccommodatie brengt of heeft gebracht en/of zich toegang tot de parkeeraccommodatie heeft verschaft, dan wel hiertoe gerechtigd is op basis van een abonnement. Parkeerder kan tevens abonnementhouder zijn.

Parkeergeld:

Het bedrag dat contractant verschuldigd is voor het gebruik van de parkeeraccommodatie buiten de tussen abonnementhouder en de gemeente/beheerder overeengekomen uren, welk bedrag wordt berekend volgens de door de gemeente vastgestelde tarieven zoals deze vermeld staan bij de ingang van de parkeeraccommodatie en/of op de betaalautomaat

en/of op de website.

Parkeerperiode:

De periode waarin het motorvoertuig van parkeerder staat geparkeerd in/op de parkeeraccommodatie, zijnde de periode gelegen tussen het moment van in- en uitrijden van het motorvoertuig.

PMS:

Parking Management Systeem, het systeem dat door de beheerder wordt gebruikt voor toegangscontrole, betalingshandelingen, uitrijcontrole en het leveren van management en overige informatie met betrekking tot de parkeeraccommodatie.

Toegangsbewijs:

Het door of namens de gemeente aangewezen middel, zoals een parkeerkaart, zender of sleutel, dat parkeerder toegang biedt tot de parkeeraccommodatie en aan de hand waarvan de beheerder het tijdstip van in- en uitrijden van de parkeeraccommodatie kan vaststellen.

Voorwaarden:

De onderhavige algemene voorwaarden, behorende bij een abonnement.

Website:

De door de beheerder op het internet geëxploiteerde website waar parkeerder onder meer de mogelijkheid heeft om een toegangsbewijs aan te schaffen en informatie beschikbaar is over de betreffende parkeeraccommodatie.

Artikel 2 Toepasselijkheid voorwaarden

  • 2.1

    Deze voorwaarden zijn van toepassing op ieder abonnement tussen gemeente/beheerder en abonnementhouder. De toegang tot de parkeeraccommodatie wordt uitsluitend verleend onder toepassing van deze voorwaarden.

  • 2.2

    Deze voorwaarden gelden vanaf 1 januari 2020 en vervangen alle voorafgaande algemene voorwaarden met betrekking tot parkeerabonnementen.

  • 2.3

    Abonnementhouder zal parkeerder binden aan het in deze voorwaarden bepaalde en is jegens de beheerder verantwoordelijk en aansprakelijk voor de correcte naleving door parkeerder van het in deze voorwaarden bepaalde.

Artikel 3 Abonnement, duur, opzegging

  • 3.1

    Een abonnement tussen gemeente/beheerder en abonnementhouder wordt afgesloten en komt tot stand onder de opschortende voorwaarden als opgenomen in artikel 3.6 van deze voorwaarden. Aan abonnementhouder wordt een willekeurige (parkeer)plaats in de parkeeraccommodatie ter beschikking gesteld.

  • 3.2

    Abonnementen worden afgesloten per kalendermaand en worden aangegaan voor onbepaalde tijd.

  • 3.3

    Het abonnement kan door elk van de partijen schriftelijk worden opgezegd, met inachtneming van een opzegtermijn van één kalendermaand tegen het einde van een kalendermaand en op zijn vroegst tegen een datum die drie maanden na de ingangsdatum van het abonnement ligt.

  • 3.4

    Een bewonersabonnement wordt afgesloten per kwartaal en wordt aangegaan voor onbepaalde tijd.

  • 3.5

    Aanvragen voor een bewonersabonnement worden uitsluitend gehonoreerd indien blijkt dat de (beoogde) abonnementhouder bij de aanvraag woonachtig is in het gebouw of gebied ten behoeve waarvan het bewonersabonnement kan worden verleend.

  • 3.6

    Een abonnement komt tot stand onder de opschortende voorwaarden van beschikbaarheid van een (geschikte) parkeerplaats in de parkeeraccommodatie en dat er geen achterstand is in de betalingsverplichting van het abonnementsgeld.

  • 3.7

    Na het tot stand komen van het abonnement verstrekt de gemeente aan abonnementhouder het toegangsbewijs dat benodigd is om van de parkeeraccommodatie gebruik te kunnen en mogen maken. Het toegangsbewijs zal worden geactiveerd binnen vijf werkdagen nadat aan de in artikel 3.6 genoemde opschortende voorwaarden is voldaan. Abonnementhouder ontvangt hiervan bericht, waarbij tevens wordt vermeld op welke wijze het toegangsbewijs wordt verstrekt. Het toegangsbewijs blijft eigendom van de gemeente. Bij het verlies of in het ongerede raken van het toegangsbewijs zijn abonnementhouder en parkeerder verplicht dit per ommegaande aan de gemeente te melden. Voor het verstrekken van een nieuw toegangsbewijs is abonnementhouder een vergoeding verschuldigd, zoals vastgesteld in de privaatrechtelijke parkeertarieven van de gemeente.

  • 3.8

    Uiterlijk 5 dagen na de laatste dag van het abonnement dient het toegangsbewijs bij de gemeente te worden ingeleverd. Indien abonnementhouder hiermee in gebreke blijft, blijft het abonnementsgeld verschuldigd tot en met de kalendermaand van inleveren van het betreffende toegangsbewijs.

  • 3.9

    Wijzigingen ten aanzien van het abonnement, welke noodzakelijk zijn ten gevolge van besluiten van overheidswege, dan wel vanwege aanwijzingen van overheidswege waaronder mede wordt verstaan aanwijzingen vanwege de brandweer, zullen voor de abonnementhouder geen ontbindende voorwaarden vormen voor het abonnement, doch van kracht zijn als ware zij letterlijk in de overeenkomst opgenomen.

  • 3.10

    Per abonnement kunnen maximaal 3 kentekens worden geregistreerd. Er kan gelijktijdig maar door één motorvoertuig gebruik worden gemaakt van het abonnement. Voor het wijzigen of toevoegen van één of meerdere kentekens kan de abonnementhouder via e-mail contact opnemen met de gemeente en worden kosten in rekening gebracht volgens de privaatrechtelijke parkeertarieven.

Artikel 4 Abonnementsgeld, tariefwijziging en parkeergeld

  • 4.1

    Voor de duur van het abonnement is abonnementhouder maandelijks het abonnementsgeld verschuldigd. Voor de duur van een bewonersabonnement is abonnementhouder per kwartaal het abonnementsgeld verschuldigd.

  • 4.2

    Alle bedragen in het abonnement zijn inclusief BTW, tenzij anders vermeld.

  • 4.3

    Het parkeergeld dat abonnementhouder verschuldigd is ingeval parkeerder in de parkeeraccommodatie heeft geparkeerd buiten de in het abonnement overeengekomen uren zal, afhankelijk van de betreffende parkeeraccommodatie, ofwel voor het verlaten van de parkeeraccommodatie voldaan dienen te worden ofwel voldaan dienen te worden op dezelfde wijze als, en gelijktijdig met, abonnementsgeld.

  • 4.4

    In geval van voorgenomen tariefswijziging zal de gemeente/beheerder tenminste één kalendermaand voor de ingangsdatum van de tariefswijziging publiceren over de voorgenomen tariefswijziging. De gemeente is vrij tot het aanpassen van het tarief, ook als het abonnement recent is aangegaan. Mocht abonnementhouder niet wensen in te stemmen met een tariefswijziging, dan kan abonnementhouder het abonnement beëindigen binnen twee weken nadat de tariefswijziging is gepubliceerd, tegen de datum waarop de aangekondigde tariefswijziging ingaat.

  • 4.5

    Bij niet tijdige betaling van het abonnementsgeld, andere uit het abonnement voortvloeiende gelden of parkeergeld, is de gemeente/beheerder gerechtigd parkeerder en abonnementhouder de toegang tot de parkeeraccommodatie te weigeren tot de datum van algehele betaling, zulks onverminderd de overige rechten die uit de niet-betaling voortvloeien.

  • 4.6

    Indien de parkeeraccommodatie door omstandigheden, die aan de gemeente/beheerder zijn gelegen (zoals onderhoud of evenementen), niet door abonnementhouders gebruikt kan worden, zal de gemeente/beheerder een of meerdere alternatieve parkeerlocaties voor de abonnementhouders aanwijzen. In geen geval vindt, bij het niet gebruikt kunnen worden van de parkeeraccommodatie, verrekening van abonnementsgelden plaats.

Artikel 5 Toegang parkeeraccommodatie

  • 5.1

    Parkeerder is slechts bevoegd om met een motorvoertuig de parkeeraccommodatie te betreden indien parkeerder in het bezit is van een geldig toegangsbewijs dat door de beheerder is verstrekt.

  • 5.2

    Parkeerder kan uitsluitend de parkeeraccommodatie in- en uitrijden tijdens de in of bij de parkeeraccommodatie en/of op de website aangegeven openingstijden of op nader overeengekomen tijden.

  • 5.3

    Bij het inrijden van de parkeeraccommodatie moet in alle gevallen het toegangsbewijs gebruikt worden, ook als de slagboom of poort al geopend is.

  • 5.4

    In de parkeeraccommodatie mogen uitsluitend motorvoertuigen zonder aanhanger met een maximale lengte van 5,50 m, een maximale breedte van 1,80 meter en een maximaal gewicht van 2500 kilogram worden geparkeerd. De hoogte van de motorvoertuigen mag niet meer bedragen dan bij de ingang van de parkeeraccommodatie staat aangegeven. In de parkeeraccommodatie geldt een maximumsnelheid van 5 km/u.

  • 5.5

    De beheerder is gerechtigd bepaalde motorvoertuigen te weigeren indien de beheerder dit met inachtneming van de redelijkheid en billijkheid wenselijk acht. Een dergelijke weigering zal zich met name voordoen indien de beheerder weet of vermoedt dat het motorvoertuig schade, in de meest ruime zin, zal toebrengen aan de omgeving.

Artikel 6 Gebruiksvoorschriften

  • 6.1

    Parkeerder betreedt en maakt gebruik van de parkeeraccommodatie op eigen risico. parkeerder dient te allen tijde de nodige voorzichtigheid te betrachten, in het bijzonder ook voor wat betreft de hoogte van de parkeeraccommodatie buiten de rijbanen. Parkeerder is verplicht de aanwijzingen van de beheerder en het door haar aangesteld personeel op te volgen.

  • 6.2

    Gedurende de aanwezigheid op het terrein van de parkeeraccommodatie dient parkeerder zich te gedragen conform de bepalingen van de Wegenverkeerswet, de nadere regels krachtens deze wet gesteld, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens en de daarbij behorende bijlagen, alsook eventuele nadere regels krachtens een huishoudelijk reglement.

  • 6.3

    Het is verboden om:

    • a.

      de parkeeraccommodatie voor andere doeleinden te gebruiken dan parkeren;

    • b.

      in, op, of bij de parkeeraccommodatie goederen of diensten aan te bieden, te verkopen, te verhuren of uit te delen;

    • c.

      ontplofbare, brandbare of anderszins gevaarlijke en/of schadelijke stoffen in de parkeeraccommodatie te brengen dan wel te hebben, motorbrandstoffen in het brandstofreservoir van het motorvoertuig uitgezonderd;

    • d.

      op of aan de parkeeraccommodatie reclame te maken;

    • e.

      in of op de parkeeraccommodatie reparaties aan het motorvoertuig of andere werkzaamheden uit te voeren of te doen uitvoeren, tenzij daartoe uitdrukkelijk toestemming door of namens de beheerder is verleend;

    • f.

      langer in het motorvoertuig te verblijven dan gedurende de tijd die nodig is om het betreffende motorvoertuig te parkeren;

    • g.

      afval achter te laten, anders dan klein-afval in de daarvoor bestemde bakken;

    • h.

      in de parkeeraccommodatie te roken of open vuur te maken.

    • i.

      direct achter een ander motorvoertuig langs de slagboom de parkeeraccommodatie uit te rijden zonder dat de slagboom tussentijds gesloten is geweest (“treintje rijden”).

    Indien parkeerder in strijd handelt met het hiervoor bepaalde in artikel 6.3 onder a t/m i, is de gemeente/beheerder gerechtigd om parkeerder en/of abonnementhouder de toegang tot de parkeeraccommodatie te ontzeggen en/of het abonnement met onmiddellijke ingang door opzegging te beëindigen, onverminderd de overige rechten die uit de niet-nakoming voortvloeien.

  • 6.4

    De beheerder is gerechtigd, indien dit naar het oordeel van de beheerder noodzakelijk is, motorvoertuigen binnen de parkeeraccommodatie te verplaatsen en/of enig motorvoertuig uit de parkeeraccommodatie te (doen) verwijderen, zonder dat dit tot enige aansprakelijkheid voor de beheerder kan leiden. De beheerder zal bij het beoordelen van de noodzaak tot verplaatsen en/of verwijderen de redelijkheid en zorgvuldigheid in acht nemen.

  • 6.5

    Indien de parkeeraccommodatie beschikt over de mogelijkheid tot het elektrisch laden van een motorvoertuig, kan een parkeerder die beschikt over een hiervoor geschikt motorvoertuig en bijbehorende geschikte laadpas, gebruikmaken van deze dienst, mits beschikbaar. De beheerder staat op geen enkele wijze in voor de beschikbaarheid en bruikbaarheid van een dergelijk oplaadpunt. De beheerder is nimmer aansprakelijk voor enige schade als gevolg van gebruik van het oplaadpunt. Een elektrisch motorvoertuig mag uitsluitend op een parkeerplaats met elektrisch oplaadpunt geparkeerd staan gedurende de tijd dat het motorvoertuig daadwerkelijk op het oplaadpunt aangesloten.

  • 6.6

    Voetgangers hebben in de parkeeraccommodatie te allen tijde voorrang op motorvoertuigen.

Artikel 7 Niet-nakoming

  • 7.1

    Indien abonnementhouder en/of parkeerder tekortschiet in de nakoming van enige verplichting welke ingevolge de wet, de plaatselijke verordeningen, reglementen en gebruiken, het abonnement of deze voorwaarden op hen rust, is abonnementhouder gehouden alle door de gemeente/beheerder geleden en te lijden schade te vergoeden.

  • 7.2

    Indien de gemeente/beheerder genoodzaakt is een sommatie, ingebrekestelling of ander exploot aan abonnementhouder en/of parkeerder te doen uitbrengen of in geval van procedures tegen abonnementhouder, is abonnementhouder verplicht al de daarvoor gemaakte kosten, waaronder de kosten van rechtsdeskundige bijstand, zowel in als buiten rechte, aan gemeente/beheerder te vergoeden.

  • 7.3

    De beheerder is te allen tijde gerechtigd het motorvoertuig onder zich te houden en de verplichting tot afgifte daarvan op te schorten, zolang niet is voldaan aan al hetgeen zij op grond van het abonnement of uit andere hoofde van abonnementhouder te vorderen heeft.

  • 7.4

    Indien parkeerder een motorvoertuig in de parkeeraccommodatie heeft achtergelaten en ondanks schriftelijk verzoek van de beheerder weigert om dit motorvoertuig binnen veertien dagen na het verzoek te verwijderen, zal de beheerder het motorvoertuig uit of van de parkeeraccommodatie kunnen laten verwijderen. Indien parkeerder binnen drie maanden na het schriftelijke verzoek het motorvoertuig niet heeft opgehaald, is de beheerder gerechtigd het motorvoertuig te verkopen of te vernietigen. De beheerder is alsdan slechts gehouden aan parkeerder te vergoeden de eventuele verkoopopbrengst verminderd met het verschuldigde abonnementsgeld, de kosten in verband met verwijdering en de tijdelijke opslag van het motorvoertuig en overige door abonnementhouder en parkeerder verschuldigde kosten. Indien het verschuldigde abonnementsgeld en de kosten in verband met verwijdering en de tijdelijke opslag van het motorvoertuig hoger zijn dan de eventuele opbrengst van het motorvoertuig, dienen abonnementhouder en parkeerder al deze kosten hoofdelijk te voldoen aan de beheerder.

  • 7.5

    Intrekking van een abonnement leidt niet tot restitutie van abonnementsgeld.

Artikel 8 Aansprakelijkheid

  • 8.1

    Het abonnement omvat geen bewaking. De gemeente/beheerder sluit elke aansprakelijkheid uit, onder andere voor beschadiging, diefstal en verlies aan/van het motorvoertuig en andere eigendommen van abonnementhouder, parkeerder of inzittenden, alsmede ter zake van lichamelijk letsel direct of indirect veroorzaakt door of ten gevolge van het gebruik van de parkeeraccommodatie, tenzij sprake is van opzet of grove schuld aan de zijde van de gemeente/beheerder. Voor het ontstaan van enige aansprakelijkheid is vereist dat binnen twee weken na het ontstaan van de schade, deze schade schriftelijk aan de beheerder wordt gemeld. Op grond van de Algemene Verordening Gegevensbescherming mogen bepaalde gegevens slechts voor een beperkte periode worden bewaard. Mede om deze reden worden na voornoemde klachttermijn geen meldingen meer in behandeling genomen.

  • 8.2

    De gemeente/beheerder is niet gehouden enige schade te vergoeden indien sprake is van overmacht. Onder overmacht zal in ieder geval worden verstaan een van de wil van de gemeente/beheerder onafhankelijke omstandigheid als gevolg waarvan de nakoming van de verplichtingen uit het abonnement redelijkerwijs door abonnementhouder niet meer van de beheerder kan worden verlangd. Hieronder worden in ieder geval begrepen werkstakingen, brand, storm, overstromingen, overheidsmaatregelen, bedrijfsstoringen alsmede een tekortkoming in de nakoming door derden.

  • 8.3

    Abonnementhouder en/of parkeerder is aansprakelijk voor alle schade die door hem is veroorzaakt.

Artikel 9 Privacy, persoonsgegevens

  • 9.1

    De gemeente/beheerder draagt er zorg voor dat zij de persoonsgegevens van abonnementhouder verwerkt in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevensbescherming en aanverwante wet- en regelgeving. Op de website staat duidelijk vermeld welke persoonsgegevens zij verwerkt en welke waarborgen zij daarbij in acht neemt.

  • 9.2

    In de parkeeraccommodatie, onder meer bij de in-/uitrit en bij de betaalautomaten, vindt er ter bestrijding van strafrechtelijke misdrijven en overtredingen videoregistratie plaats. De beelden worden na verloop van de maximale wettelijke bewaartermijn gewist, indien het parkeergeld is voldaan en er geen strafrechtelijke overtredingen en misdrijven zijn geregistreerd. De beelden kunnen worden verstrekt aan een bevoegd orgaan dat belast is met de bestrijding van strafrechtelijke misdrijven en overtredingen in de parkeeraccommodatie.

  • 9.3

    Bij het gebruik van de parkeeraccommodatie kan gebruik worden gemaakt van kentekenherkenning. In dat geval zal het kenteken bij het inrijden worden geregistreerd in het PMS. Het kenteken kan onder meer worden geregistreerd om voertuigen terug te kunnen vinden, automatisch toegang te verschaffen en strafrechtelijke misdrijven en overtredingen te bestrijden. Nadat het voertuig de parkeeraccommodatie heeft verlaten, wordt het kenteken uiterlijk binnen de maximale wettelijke bewaartermijn gewist, indien het parkeergeld is voldaan en bij de kentekenherkenning geen strafrechtelijke overtredingen en misdrijven zijn geregistreerd. Kentekengegevens kunnen worden verstrekt aan een bevoegd orgaan dat belast is met de bestrijding van strafrechtelijke misdrijven en overtredingen in de parkeeraccommodatie.

Artikel 10 Overige bepalingen

  • 10.1

    Het is abonnementhouder niet toegestaan (rechten die voortvloeien uit) het abonnement zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de gemeente/beheerder aan derden en/of parkeerder over te dragen of in gebruik te geven.

  • 10.2

    Op eerste verzoek moet abonnementhouder aan de gemeente/beheerder bekendmaken welke parkeerder van welk toegangsbewijs gebruikmaakt.

  • 10.3

    Voor zover afspraken niet door een bevoegde vertegenwoordiging van de gemeente/beheerder schriftelijk zijn bevestigd, zijn afspraken gemaakt door medewerkers van de gemeente/beheerder niet bindend.

  • 10.4

    De gemeente is gerechtigd deze voorwaarden eenzijdig te wijzigen. Mocht abonnementhouder niet wensen in te stemmen met een wijziging, dan kan abonnementhouder het abonnement schriftelijk door opzegging beëindigen binnen twee weken nadat de wijziging bekend is gemaakt, tegen de datum waarop de wijziging ingaat.

  • 10.5

    Voor zover enig beding nietig, vernietigbaar of niet van toepassing is, dient dit beding te worden geconverteerd in een geldig beding dat zo veel mogelijk recht doet aan de strekking van het nietige, vernietigde of buiten toepassing gelaten beding.

  • 10.6

    Op het abonnement en de voorwaarden is Nederlands recht van toepassing.

  • 10.7

    Alle schriftelijke mededelingen, sommaties daaronder begrepen, voortvloeiend uit of verband houdend met het abonnement of deze voorwaarden, dienen te worden gezonden aan de gemeente.

Artikel 11 Aanvullende bepaling voor doorrijabonnement

  • 11.1

    Een doorrijabonnement geeft de houder de mogelijkheid om via de openbare parkeergarage zijn stallingsplaats in de private stallinggarage te gebruiken (in- en uitrijden).

  • 11.2

    Aanvragen voor een doorrijabonnement worden uitsluitend gehonoreerd indien blijkt dat de (beoogde) abonnementhouder bij de aanvraag woonachtig is in het gebouw ten behoeve waarvan het doorrijabonnement kan worden verleend.

  • 11.3

    Per abonnement kunnen maximaal 3 kentekens worden geregistreerd. Er kan gelijktijdig maar door één motorvoertuig gebruik worden gemaakt van het doorrijabonnement. Per adres wordt slechts één doorrijabonnement afgegeven. Voor het wijzigen of toevoegen van één of meerdere kentekens kan de abonnementhouder via e-mail contact opnemen met de gemeente en worden kosten in rekening gebracht volgens de privaatrechtelijke parkeertarieven.

  • 11.4

    Het toegangsbewijs moet gebruikt worden voor zowel het in- en uitrijden van de parkeeraccommodatie als het in- en uitrijden van de private stallinggarage.

  • 11.5

    Buiten de algemene openingstijden zijn de sluithekken van de garage gesloten. De abonnementhouder rijdt in de meest rechtse inrit tot 1 meter voor het sluithek om met het toegangsbewijs het hek te openen. Nadat het sluithek is geopend rijdt hij door tot voor de slagboom en vervolgt de standaardprocedure.

  • 11.6

    Per doorrijhandeling mag de abonnementhouder maximaal 30 minuten in de openbare garage verblijven. Deze tijd wordt automatisch geregistreerd door het PMS. Deze registratie is bindend. Een doorrijhandeling wordt begrensd door het passeren van de in/uitrit van de parkeeraccommodatie en door het passeren van het hekwerk tussen openbare en private garage. Een verblijf langer dan 30 minuten per doorrijhandeling wordt op basis van de geldende parkeertarieven in rekening gebracht. Deze kosten worden één maal per kwartaal in rekening gebracht.

 

Naar boven