Verordening vestigen uitsluitend recht collectieve aanvullende ziektekostenverzekering gemeente Midden-Groningen 2020

De raad van de gemeente Midden-Groningen;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 juni 2019;

gelet op artikelen 147 en 149 van de Gemeentewet, artikelen 1.1 en 2a.14, tweede lid van de Aanbestedingswet 2012 en artikel 35, derde lid van de Participatiewet;

 

besluit:

 

de Verordening vestigen uitsluitend recht collectieve aanvullende ziektekostenverzekering gemeente Midden-Groningen 2020 vast te stellen.

 

 

 

Artikel 1 Begripsomschrijving

In deze verordening wordt verstaan onder:

  • a.

    uitsluitend recht: een recht dat bij wettelijk voorschrift of bij besluit van een bestuursorgaan aan een onderneming wordt verleend, waarbij aan die onderneming het recht wordt voorbehouden om binnen een bepaald geografisch gebied een dienst te verrichten of een activiteit uit te oefenen.

  • b.

    Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering: de collectieve aanvullende zorgverzekering als bedoeld in artikel 35, derde lid Participatiewet. De collectieve aanvullende ziektekostenverzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering, waarbij de gemeente Midden-Groningen een tussen partijen overeengekomen deel van de premie voor de aanvullende verzekering betaalt.

 

Artikel 2 Uitsluitend recht

Voor de uitvoering van de collectieve aanvullende zorgverzekering kan een uitsluitend recht worden toegekend aan een zorgverzekeraar.

 

Artikel 3 Bevoegdheid

Het uitsluitend recht wordt verleend aan Menzis Zorgverzekeraar N.V. en Menzis N.V. voor de uitvoering van een collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor minima die woonachtig zijn in de gemeente Midden-Groningen.

 

Artikel 4 Uitvoering

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Midden-Groningen is bevoegd (160.1b Gemeentewet) om het op basis van deze verordening verleende uitsluitend recht uit te werken in een begunstigingsovereenkomst (160.1e Gemeentewet) waarin in elk geval de toepasselijke voorwaarden en condities worden opgenomen.

 

Artikel 5 Inwerkingtreding en citeertitel

  • 1.

    Deze verordening treedt in werking op 1 januari 2020.

  • 2.

    Deze verordening wordt aangehaald als: Verordening vestigen uitsluitend recht collectieve aanvullende ziektekostenverzekering gemeente Midden-Groningen 2020.

 

Aldus vastgesteld tijdens de raadsvergadering van 19 september 2019

Voorzitter

Griffier

Naar boven