Besluit tot eerste wijziging nadere regels subsidie versnellingsagenda duurzaamheid Helmond 2018

Burgemeester en wethouders van Helmond,

Collegevoorstel 33920339

 

gelet op het bepaalde in titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 1.5, tweede lid van de Algemene subsidieverordening Helmond 2009

 

b e s l u i t :

 

  • I.

    Vast te stellen de eerste wijziging van de nadere regels subsidie versnellingsagenda duurzaamheid Helmond 2018;

  • II.

    Te bepalen dat deze nadere regels in werking treden op de eerste dag na de dag waarop zij op de wettelijk voorgeschreven wijze bekend zijn gemaakt;

 

De navolgende artikelen worden gewijzigd:

Artikel I.  

 

Artikel 1.2 aanhef onder a wordt als volgt gewijzigd:

 

De behartiging van het algemeen belang. Onder het ‘algemeen belang’ wordt in dit verband verstaan dat een project in ieder geval niet het individu of de aanvrager mag verrijken en dat het geen overwegend commerciële doeleinden betreft. De initiatieven moeten betrekking hebben op de beleidsdoelstelling ‘Helmond Klimaatneutraal in 2035’ of vallen binnen de duurzaamheidskapitalen People, Planet , Profit. Deze regeling stimuleert deze initiatieven door middel van een eenmalige financiële bijdrage in de vorm van een incidentele subsidie met een maximum van € 50.000,- per initiatief. Initiatieven die betrekking hebben op de verduurzaming van gebouwen om energiebesparing en toepassingen van duurzame energie ten gunste van het individu of de aanvrager te realiseren, worden in dit verband niet gezien als een initiatief dat het algemeen belang behartigd. Deze initiatieven kunnen niettemin vallen onder de reikwijdte van deze regeling (zie onder b van dit artikel). Initiatieven die betrekking hebben op het aanplanten van bomen, struiken of planten, of het anderszins vergroenen van locaties en aan voornoemde vereisten voldoen, worden afgehandeld op grond van sub c van dit artikel.

Artikel II.  

 

Artikel 1.2 aanhef onder b wordt als volgt gewijzigd:

 

Energiebesparing en toepassingen van duurzame energie bij sportaccommodaties, als bedoeld in artikel 1.1 onder j, behartigen weliswaar niet het algemeen belang, echter de verbinding met onze duurzaamheidsdoelstellingen maakt dat wij deze initiatieven ondersteunen door middel van een eenmalige financiële bijdrage in de vorm van een incidentele subsidie met een maximum van € 10.000,- per sportaccommodatie.

Artikel III.  

Aan artikel 1.2 aanhef wordt sub c  toegevoegd die als volgt komt te luiden:

 

Initiatieven die betrekking hebben op het aanplanten van bomen, struiken of planten, of het anderszins vergroenen van locaties die bijdragen aan de behartiging van het algemeen belang en die betrekking hebben op de beleidsdoelstelling ‘Helmond Klimaatneutraal in 2035’ of vallen binnen de duurzaamheidskapitalen People, Planet, Profitbetrekking als bedoeld in sub a van dit artikel, komen in aanmerking voor een eenmalige financiële bijdrage in de vorm van een incidentele subsidie met een maximum van € 10.000,- per locatie.

Artikel IV.  

Aan artikel 1.4 wordt een vierde lid toegevoegd die als volgt komt te luiden:

 

Subsidies die worden verstrekt op basis van het bepaalde in artikel 1.2, eerste lid onder c van deze nadere regels, dienen aantoonbaar financieel haalbaar te zijn waarbij de subsidie maximaal 50% bedraagt van de daadwerkelijk gemaakte kosten, waarbij subsidiëring tot een maximum van € 10.000,- mogelijk is.

 

Besloten in de vergadering van 15 januari 2019

Burgemeester en wethouders van Helmond,

de burgemeester

mevr. P.J.M.G. Blanksma - van den Heuvel

de secretaris

mr. drs. A.P.M. ter Voert

Naar boven