Wijzigingsbesluit Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda

Het college van burgemeester en wethouders van Gouda;

 

gelezen het voorstel van 28 november 2019;

 

gelet op artikel 7 van de Algemene Subsidieverordening Gouda 2003;

 

besluit tot:

 

vaststelling van de volgende wijziging:

Artikel I  

 

De subsidieregeling wordt als volgt gewijzigd:

 

  • A.

    Artikel 5, tweede lid, onder vernummering van de leden 2 tot en met 4 naar 3 tot en met 5, komt te luiden als volgt:

 

‘In afwijking van het eerste lid geldt voor camera’s dat de subsidie geldt voor de kosten van aanschaf en de eventueel gewenste kosten van installatie, mits de camera gekoppeld is aan een abonnement voor opname of beschikt over een intern geheugen en is aangemeld bij Camera in Beeld.’

 

De toelichting bij artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

 

was

wordt

Deze subsidieregeling voorziet alleen in het verstrekken van een bijdrage voor het aanschaffen en aanbrengen van materialen die de inbraakwerendheid van de woning vergroten. Deze materialen dienen aangebracht te worden door een gecertificeerd bedrijf. De aanvrager is zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het aangebrachte inbraakwerende materiaal. De gemeente, als verlener van de bijdrage, aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele gevolgen voortvloeiende uit het aanschaffen en aanbrengen van de materialen van welke aard dan ook.

Deze subsidieregeling voorziet alleen in het verstrekken van een bijdrage voor het aanschaffen en aanbrengen van materialen die de inbraakwerendheid van de woning vergroten. Deze materialen dienen aangebracht te worden door een gecertificeerd bedrijf. Alleen voor camera’s geldt deze verplichting niet. Deze materialen mogen door de aanvrager zelf geplaatst worden. Indien ze toch geplaatst worden door een bedrijf, dan kan voor de kosten daarvan subsidie worden gevraagd. Abonnementskosten vallen buiten het bereik van deze subsidieregeling.

 

  • B.

    Artikel 8 van de Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda wordt als volgt gewijzigd:

 

was

wordt

De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een investeringssubsidie van 50% van de kosten van het aanschaffen en het aanbrengen van inbraakwerende materialen geplaatst door een gecertificeerd bedrijf. Hierbij dient een kopie van de factuur en een kopie betalingsbewijs te worden verstrekt.

De subsidie wordt verstrekt in de vorm van een investeringssubsidie van 50% van de kosten van het aanschaffen en het aanbrengen van inbraakwerende materialen. Hierbij dient een kopie van de factuur en een kopie betalingsbewijs te worden verstrekt. Voor camera’s dient ook een bewijs van aanmelding bij Camera in beeld te worden verstrekt.

 

 

  • C.

    Artikel 9, eerste lid, van de Subsidieregeling inbraakwerende maatregelen Gouda wordt als volgt gewijzigd:

 

was

wordt

Het subsidieplafond voor deze regeling voor de periode van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 bedraagt € 70.000,-.

Het subsidieplafond voor deze regeling voor de periode 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019 bedraagt € 90.000,-.

Het subsidieplafond voor deze regeling voor de periode van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020 bedraagt € 70.000,-.

 

Artikel II Inwerkingtreding

Dit besluit treedt één dag na bekendmaking in werking.

Aldus besloten in de vergadering van 3 december 2019.

Burgemeester en wethouders van Gouda,

de secretaris,

dr. E.M. Branderhorst

de burgemeester,

mr. drs. P. Verhoeve

Naar boven