Besluit B/C-evenementenoverzicht 2020

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam,

 

gelezen het voorstel van de directeur Veiligheid en directeur cluster Maatschappelijke Ontwikkeling van 19 november 2019; kenmerk 19MO05408;

 

gelet op de Gemeentewet, hoofdstuk 2, afdeling 7, van de Algemene Plaatselijke Verordening Rotterdam 2012, het beleidskader Evenementen 2019 en de beleidsregel B/C Evenementenoverzicht;

 

overwegende dat:

  • -

    Evenementen bijdragen aan een levendige en aantrekkelijke stad.

  • -

    Het Rotterdamse evenementenbeleid, zoals vastgelegd in het beleidskader Evenementen 2019, gericht is op karakteristieke, onderscheidende evenementen die samen de identiteit en de cultuur van stad en bevolking weerspiegelen. Samen bieden ze een aantrekkelijk vrijetijdsaanbod voor álle Rotterdammers. Daarbij wordt gezocht naar een goede balans tussen rust en reuring. In de plannen van Stichting Rotterdam Festivals zijn tevens de voor Rotterdam karakteristieke prioriteitsthema’s benoemd die worden gehanteerd bij het samenstellen van het evenementenaanbod: Maritieme stad, Moderne Architectuurstad, Multiculturele stad, Jonge stad, Internationale Cultuurstad en Internationale Sportstad.

  • -

    Rotterdam zeer in trek is bij organisatoren en het evenementenaanbod groot is. Het college ieder jaar een evenementenoverzicht met B- en C- evenementen die in een kalenderjaar plaatsvinden vaststelt op basis van de door de raad vastgestelde beoordelingscriteria. De procedure van de totstandkoming van het evenementenoverzicht is vastgelegd in de Beleidsregel B/C Evenementenoverzicht.

  • -

    Dit evenementenoverzicht bijdraagt aan een goede spreiding van evenementen en het inzichtelijk maken van de hoeveelheid evenementen, de locaties, beschikbare capaciteit van (hulp)diensten, data en tijdstippen van de evenementen. Een plek op het evenementenoverzicht voor de B- en C- categorie evenementen een voorwaarde is om in aanmerking te kunnen komen voor een evenementenvergunning.

  • -

    Stichting Rotterdam Festivals – en Stichting Rotterdam Topsport voor sportevenementen – verantwoordelijk is voor de inhoudelijke beoordeling en de advisering aan het college van ingediende voorstellen voor evenementen aan de hand van de criteria:

    • Publieksbereik

    • Aansluiting bij de stad

    • Kwaliteit

    • Deugdelijkheid van het plan / trackrecord van de organisator

    • Locatieprofiel

    • Praktische uitvoerbaarheid

  • -

    Het advies van Stichting Rotterdam Festivals voor het B/C-evenementenoverzicht van 2020 op een zorgvuldige wijze tot stand is gekomen en gebaseerd is op de uitgangspunten en beoordelingscriteria zoals vastgelegd in het evenementenbeleid van Rotterdam en de beleidsregel B/C Evenementenoverzicht.

  • -

    Het B/C-evenementenoverzicht 2020 tot stand is gekomen door nauwe samenwerking tussen Stichting Rotterdam Festivals, Directie Veiligheid, Politie, Veiligheidsregio (VRR), Verkeersmarinier, Stadsbeheer Openbare Werken, Stadsbeheer Toezicht en Handhaving, Stadsbeheer Schone Stad, de clusters Stadsontwikkeling Stadsecoloog, Maatschappelijke Ontwikkeling (MO), GGD en MO Sport en Cultuur, Gebiedsorganisaties, Havenmeester, RET, NS, DCMR.

  • -

    Het college het advies en het daaruit voortgekomen evenementenoverzicht overneemt en ongewijzigd vaststelt;

besluit vast te stellen:

  • 1.

    Het hierbij behorende B/C-evenementenoverzicht 2020.

  • 2.

    Dat de NN Marathon, Rotterdam Unlimited, de Wereldhavendagen, Intocht Sinterklaas en het Nationale (kinder)Vuurwerk een uitzonderingspositie hebben op de ‘Spelregels van de weg’ en wel gebruik mogen maken van de wegen welke als omleidingsroute dienen in de stad.

Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking met ingang van de eerste dag na publicatie in het Gemeenteblad.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van 19 november 2019.

De secretaris,

V.J.M. Roozen

De burgemeester,

A. Aboutaleb

B/C- Evenementenoverzicht 2020

Belanghebbenden kunnen tegen dit besluit binnen zes weken na datum van de bekendmaking ervan een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders.

 

Dit bezwaarschrift moet ondertekend zijn en ten minste bevatten:

  • -

    naam en adres van de indiener;

  • -

    datum bezwaarschrift;

  • -

    de gronden van het bezwaar;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt.

U wordt verzocht tevens een kopie van dit besluit mee te zenden.

 

Het bezwaarschrift moet worden gezonden naar:

Het college van burgemeester en wethouders,

t.a.v. de Algemene Bezwaarschriftencommissie, Postbus1011, 3000 BA te ROTTERDAM.

Faxnummer Algemene Bezwaarschriftencommissie: (010) 267 6300.

 

U kunt, indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening (o.a. schorsing) indienen bij: Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 50951, 3007 BM te ROTTERDAM.

Voor een dergelijk verzoek is griffierecht verschuldigd.

Dit gemeenteblad 2019, nummer 162, is uitgegeven op 20 november 2019 en ligt op dins-, woens- en donderdagen van 9.00 tot 13.00 uur ter inzage bij het Bestuurlijk Informatiecentrum Rotterdam (BIR), locatie Wachtruimte Timmerhuis, Halvemaanpassage 1 (trap op, melden bij Informatiebalie)

(Zie ook: www.bis.rotterdam.nl – Regelgeving of Gemeentebladen chronologisch)

Naar boven