Gemeenteblad van Stichtse Vecht

Datum publicatieOrganisatieJaargang en nummerRubriek
Stichtse VechtGemeenteblad 2019, 285560Overige overheidsinformatieBeëindiging kortingsprijs project 'gebruik gemeentegronden Stichtse Vecht'; vanaf 26 november 2019 geldt de reguliere verkoopprijs van € 183,60 per m2 voor restgroen.

 

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten de kortingsprijs binnen het project Grondgebruik te beëindigen. Sinds 2017 is met het project Grondgebruik het gebruik van gemeentegrond geregeld op plekken waar dat (nog) niet was gebeurd. Ook was het voor inwoners mogelijk om een aanvraag in te dienen om een strook gemeentegrond te kopen en aan hun tuin toe te voegen. Inmiddels zijn alle situaties bij de gemeente in beeld, is het meeste gebruik gereguleerd en wordt er gewerkt aan de afronding van de laatste dossiers. Gedurende het project werd een verlaagde grondprijs van € 125,-per m², voor stroken gemeentegrond met een oppervlakte tot 100 m² gehanteerd. Nu het project zich in een afrondende fase bevindt geldt de reguliere grondprijs uit de Nota restgroen van € 183,60 per m² weer.

 

Het besluit van het college om de kortingsprijs voor restgroen uit het project 'gebruik gemeentegronden Stichtse Vecht’ niet meer te hanteren treedt in werking op de dag na publicatie.

 

Stichtse Vecht, 25 november 2019.