Vermogensgrens Collectieve aanvullende ziektekostenverzekering 2020

 

 

Vaststelling van de invoering vermogensgrens collectieve aanvullende ziektekostenverzekering Gemeente Nijmegen 2019 bij collegebesluit van 19 november 2019.

De inwerkingtreding is bepaald op 1 januari 2020.

 

BESLUIT

Wij hebben besloten per 1 januari 2020 een vermogensgrens in te voeren voor de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering voor minima (afgekort: CAZ).

De grens die geldt voor het vermogen is bepaald op:

€ 7.100 voor een alleenstaande;

€ 13.200 voor een gezamenlijk huishouden.

Peildatum: Voor het bepalen van de vermogensgrens gaan we uit van het vermogen van de maand november voorafgaande aan het verzekeringsjaar, tenzij er aanwijzingen zijn dat het vermogen over de maand november niet representatief zijn voor het vermogen in het verzekeringsjaar. Een belanghebbende kan verzoeken om een andere peilmaand indien hij kan aantonen dat het vermogen over de maand november niet representatief is voor het vermogen in het verzekeringsjaar.

Onder vermogen wordt verstaan het banksaldo van de lopende rekeningen en spaarrekeningen van de inwoner en zijn huishouden.

Deze vermogensgrens zal worden opgenomen in de beleidsregel inkomensondersteuning welke vastgesteld wordt in januari 2020.

 

Aldus vastgesteld in de vergadering van het College van Burgemeester en wethouders van

19 november 2019.

De Gemeentesecretaris,

mr. drs. A.H. van Hout

De Burgemeester,

drs. H.M.F. Bruls

Naar boven