Kennisgeving gesloten anterieure overeenkomst, gemeente Alkmaar

Burgemeester en wethouders van Alkmaar maken op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeente een anterieure overeenkomst is aangegaan met de stichting Woonwaard Noord-Kennemerland betreffende de ontwikkeling van Spieghelstraat Oost. Door de gesloten overeenkomst is het kostenverhaal verzekerd, waardoor er conform artikel 6.12 Wro geen exploitatieplan vastgesteld hoeft te worden.

De zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst ligt vanaf de dag na datum van deze publicatie gedurende zes weken ter inzage bij de informatiebalie van het Stadskantoor.

 

Zakelijke beschrijving van de inhoud van anterieure overeenkomst, zoals bedoeld in artikel 6.2.12 Besluit ruimtelijke ordening, inzake de ontwikkeling van Spieghelstraat Oost.

Partijen: Burgemeester en wethouders van Alkmaar, Stichting Woonwaard Noord-Kennemerland

Datum overeenkomst: De overeenkomst is door Woonwaard getekend op 29 oktober 2019 en door de gemeente op 11 november 2019.

Locatie:Het te ontwikkelen gebied is gelegen aan de Spieghelstraat in Oud-Overdie.

Projectinhoud:Woonwaard is voornemens ter plaatse woningbouw te realiseren overeenkomstig een door partijen overeengekomen bouwplan.

Hoofdlijnen overeenkomst:

  • Woonwaard realiseert de herontwikkeling voor eigen rekening en risico. De herontwikkeling betreft de onderdelen sloop en (eventuele) bodemsanering, woningbouw, en de inrichting van het eigen terrein.

  • Alle woningen worden gerealiseerd in de prijscategorie 1 sociale huurwoningen, en een aantal appartementen worden gerealiseerd onder de jongerengrens.

  • De inrichting van de openbare ruimte (hoek Spieghelstraat en Coornhertkade) geschiedt door en voor rekening van de gemeente. Dit is onderdeel van de fysieke herstructurering Oud-Overdie die de gemeente in 2003 in gang heeft gezet.

  • De ontwikkelaar draagt alle aan het plan verbonden kosten. Daaronder vallen onder andere de kosten van de uitvoering van het bouw- en woonrijp maken van het eigen terrein, de kosten van alle benodigde onderzoeken en de interne kosten voor gemeentelijke planbegeleiding. Het kostenverhaal in de zin van artikel 6.12 Wro is hiermee verzekerd.

  • Indien en voor zover de raad van de gemeente binnen negen maanden na ondertekening van deze overeenkomst een Nota bovenwijkse voorzieningen vaststelt waaruit voortvloeit dat voor het realiseren van de bebouwing een bijdrage aan bovenwijkse voorzieningen kan worden gevraagd door de gemeente, komen partijen reeds nu overeen dat Woonwaard die bijdrage alsdan aan de gemeente verschuldigd zal zijn.

  • De ontwikkelaar neemt de kosten van eventuele vergoedingen op grond van artikel 6.1 Wro (planschade) voor haar rekening.

  • Voor het bouwplan en de inrichting van de openbare ruimte is een grenscorrectie nodig waarbij de gemeente en Woonwaard over en weer gronden overdragen.

Tegen de gesloten overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van de overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven