Bekendmaking Omgevingsvisie Buitengebied

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden maken bekend dat de gemeenteraad op 29 oktober 2019 de Omgevingsvisie Buitengebied gewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het plangebied van de omgevingsvisie omvat het gehele buitengebied, exclusief de bebouwde dorpskernen. De omgevingsvisie bevat de hoofdlijnen van de voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling van het buitengebied en het door de gemeente te voeren ruimtelijk beleid voor de lange termijn. De omgevingsvisie is opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet (verwachte inwerkingtreding 2021). Formeel is deze wet nog niet van kracht en gelden de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening. Daarom heeft deze omgevingsvisie als strategisch beleidsdocument in het kader van de Wet ruimtelijke ordening de status van structuurvisie.

 

Met de vaststelling van de Omgevingsvisie Buitengebied heeft de gemeenteraad ook besloten om de structuurvisie ‘Een droom om in te wonen’ (2006), Landschapsontwikkelingsplan Rheden-Rozendaal (2007), Beeldkwaliteitsplan Landelijk gebied (2009) en Functieveranderingenbeleid (2013) als beleidskaders in te trekken.

 

De omgevingsvisie is in te zien bij de Servicebalie in het gemeentehuis in De Steeg. De digitale versie van de omgevingsvisie is in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u de optie ‘Plannen zoeken’ en vervolgens vult u de adresgegevens in, de plannaam ‘Omgevingsvisie Buitengebied’ of het planidentificatienummer NL.IMRO.0275.SVBuitengebied-VA01. U kunt de omgevingsvisie ook raadplegen via onze projectwebsite www.rhedensbuitengebied.nl. Op beide websites kunt u naast de omgevingsvisie ook zien op welke onderdelen de omgevingsvisie is aangepast ten opzichte van de ontwerpomgevingsvisie.

 

De Steeg, 13 november 2019

 

Naar boven