Besluitenlijst college 5 november 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 5 november 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Verlenging deelname convenant groene handhaving Noord Brabant

Het college heeft besloten om het convenant Groene handhaving Noord-Brabant en het interventie-arrangement Wildcrossen te verlengen.

Ontheffing woonplaatsvereiste

Het college heeft besloten de raad voor te stellen om wethouder S. Vatta voor 2020 ontheffing te verlenen van het woonplaatsvereiste.

 

Vaststelling bestemmingsplan “Elsdijk 2/ Oirschotsebaan 3”

Het college heeft ingestemd met het voorstel aan de gemeenteraad om in te stemmen met de vaststelling van het bestemmingsplan “Elsdijk 2/ Oirschotsebaan 3” en daarvoor geen exploitatieplan vast te stellen.

 

Ontwikkeling 16 sociale huurappartementen Poirtersstraat/Moergestelseweg, Oisterwijk

Het college heeft besloten om principemedewerking te verlenen aan het opstellen van een bestemmingsplan voor het realiseren van 16 sociale huurappartementen op de hoek Poirtersstraat/Moergestelseweg in Oisterwijk. De gemeenteraad zal hierover worden geïnformeerd met een raadsinformatiebrief.

 

Raadsinformatiebrief voortgang uitvoering Duurzaamheidsagenda gemeente Oisterwijk

Het college heeft de raadsinformatiebrief m.b.t. de voortgang van de uitvoering van de duurzaamheidsagenda vastgesteld.

 

Voorstel tot vaststellen verordening Declaratiefonds 2020

Het college heeft besloten de verordening Declaratiefonds 2020 ter vaststelling aan de raad van gemeente Oisterwijk voor te leggen om zodoende deze verordening in 2020 te kunnen uitvoeren.

 

Eenmalige bijdrage landijsbaan Moergestel

Het college heeft besloten een eenmalige bijdrage van € 5.000,- te geven aan de werkgroep Landijsbaan Moergestel. Met deze bijdrage kunnen zij komen tot een duurzame oplossing voor voldoende watertoevoer om elk jaar bij vorst een ijsvloer te kunnen maken.

 

Raadsvoorstel tot tweede herijkte deelbegroting Jeugd 2019 regio Hart van Brabant

Het college heeft besloten om de raad voor te stellen een zienswijze in te dienen op de herziene begroting van regio Hart van Brabant voor de uitvoering van de specialistische jeugdhulp 2019. De zienswijze is gericht op het versterken van de P&C cyclus en op investeren in regionale verbetermaatregelen.

 

Raadsinformatiebrief onderzoek wachttijden (motie PrO)

Het college heeft ingestemd met een raadsinformatiebrief waarmee de raad geïnformeerd wordt over de acties die regionaal zijn ondernomen in de aanpak van wachttijden in de jeugdhulp. De acties zijn vanuit verschillende invalshoeken opgezet zoals meer inzicht te krijgen in wachttijden, processen te verbeteren en aandacht te hebben voor klantbeleving. Dit als antwoord op de motie van PrO met oproep aan het college om een onderzoek naar wachttijden in de jeugdhulp te doen.

 

T oekennen straatnaam, benoeming openbare ruimte nieuwbouwproject "Aan de Lind" in Oisterwijk

Het college heeft besloten tot toekenning van de naam "Achter de Linde" voor de openbare ruimte (straat) binnen het plangebied Aan de Lind in Oisterwijk.

 

Lokaal sportakkoord

Het college heeft ingestemd om deel te nemen aan de regeling lokale/regionale sportakkoorden zoals deze wordt aangeboden door het ministerie van VWS, de VSG/VNG en het NOC*NSF.

 

Naar boven