Besluit tot wijziging van de Aanvullende regeling Individueel Keuzebudget gemeente Nieuwegein

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein;

 

De burgemeester van Nieuwegein;

 

gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling en Uitwerkingsovereenkomst;

 

besluit:

vast te stellen

 

Besluit tot wijziging van de Aanvullende regeling Individueel Keuzebudget gemeente Nieuwegein;

 

Aanvullende regeling Individueel Keuzebudget gemeente Nieuwegein wordt als volgt gewijzigd:

1.

 

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

 

Er wordt een nieuw onderdeel toegevoegd dat als volgt luidt:

 

Maximaal de helft van een abonnement Fit20, of een fitnessabonnement naar keuze voor maximaal hetzelfde bedrag als ware het de eigen bijdrage voor deelname aan Fit20.

 

2.

Er wordt een nieuw artikel toegevoegd tussen artikel 2 en artikel 3, en luidt als volgt:

 

Artikel 3 Sport en Bewegen

 

Lid 1. Sport en Bewegen kan bestaan uit wekelijkse deelname aan Fit20 via de gemeente met inhouding van een maximale eigen bijdrage op het salaris, of sporten met een door de medewerker afgesloten fitnessabonnement bij een fitnesscentrum naar keuze.

 

Lid 2. De facturen van Fit20 worden betaald door de gemeente. Bij deelname aan Fit20 betaalt de medewerker een eigen maandelijkse bijdrage van maximaal de helft van de factuur via een netto inhouding op het salaris, waarbij medewerkers in een lagere schaal een lager bedrag betalen.

 

Lid 3. De facturen van door de medewerker afgesloten abonnementen bij een fitnesscentrum naar keuze worden door de medewerker zelf betaald aan een fitnesscentrum. Voorfinanciering van een abonnement naar keuze en directe betalingen door de gemeente aan een fitnesscentrum zijn niet mogelijk.

 

Lid 4. Bij fiscale uitruil van de eigen bijdrage/inhouding op het salaris bij deelname aan Fit20 bestaat de netto vergoeding uit maximaal de helft van de door de gemeente betaalde factuur, waarbij medewerkers in een lagere schaal een lager bedrag vergoed krijgen en daarmee minder fiscaal uitruilen met het IKB, ten einde het fiscale voordeel voor alle schalen gelijk te trekken.

 

Lid 5. Bij fiscale uitruil van een abonnement bij een fitnesscentrum naar keuze bestaat de netto vergoeding uit maximaal hetzelfde bedrag als ware het de eigen bijdrage voor deelname aan Fit20, waarbij medewerkers in een lagere schaal een lager bedrag vergoed krijgen en daarmee minder fiscaal uitruilen met het IKB, ten einde het fiscale voordeel voor alle schalen gelijk te trekken.

 

Lid 6. Een abonnement bij een fitnesscentrum naar keuze is minimaal een maandabonnement en voor persoonlijk gebruik. Het gaat hierbij om sportactiviteiten in een fitnesscentrum welke als conditie- en/of krachttraining kunnen worden aangemerkt. Hierbij kan gedacht worden aan: vrije fitness, cardiofitness, circuitfitness, spinning en aerobics. Losse, eenmalige sportactiviteiten (bijvoorbeeld 1 proefsportles) zijn uitgesloten van deze regeling.

 

Lid 7. De salarisadministratie maakt jaarlijks of bij iedere wijziging van de hoogte van de factuur Fit20 aan de gemeente, de berekening van de eigen bijdrage en inhouding op het salaris van de medewerker en vermeld deze in het “Toelagen en Vergoedingenoverzicht”. Tevens wordt rekening gehouden met wijzigingen in de loonheffing bijzonder tarief, ten einde het fiscale voordeel voor alle schalen gelijk te trekken.

 

Lid 8. De aanvraag tot uitruil met het IKB wordt gedaan via een door de salarisadministratie vastgestelde wijze, waarbij voor een fitnessabonnement naar keuze betaalbewijzen moeten worden overlegd.

 

3.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na die van de bekendmaking en werkt terug tot 1 oktober 2019.

Aldus vastgesteld in de collegevergadering van 8 oktober 2019.

De secretaris,

de burgemeester,

Naar boven