Beleidsnota prostitutie en seksbranche Almere 2018

 

De burgemeester en het college van burgemeester en wethouders hebben op 12 juni 2018 nieuw beleid vastgesteld met betrekking tot prostitutie en de seksbranche. De gemeenteraad heeft op 19 juli 2018 ingestemd met een aantal belangrijke kaders en uitgangspunten van dit beleid.

 

In de beleidsnota is beschreven hoe de gemeente haar prostitutiebeleid actualiseert en inspeelt op veranderingen in wetgeving en markt. Met de nieuwe beleidsnota streeft de gemeente Almere naar een seksbranche die veilig is voor zowel prostituees als hun klanten. Dit doel moet bereikt worden door in te zetten op de volgende vier speerpunten: regulering van de vergunde branche, aanpak van misstanden, versterken van de positie van de prostituee en toezicht en handhaving. Het volledige beleid is te lezen in de bijlage.

 

Inwerkingtreding

Het beleid treedt - met terugwerkende kracht - per 19 juli 2019 in werking. De reden hiervoor is dat in het beleidsnota opgenomen is dat na vaststelling van het beleid hoofdstuk 3 van de Algemene plaatselijke verordening gemeente Almere 2011 herzien diende te worden. De inwerkingtreding van dit beleid sluit aan op de inwerkingtreding van de gewijzigde Algemene plaatselijke verordening waarin hoofdstuk 3 herzien opgenomen is.

 

Intrekken oude beleid

De nota Prostitutiebeleid Almere (raadsbesluit d.d. 14 december 2000) is met ingang van 19 juli 2019 ingetrokken.

Naar boven