Omgevingsvergunningen

Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning:

Puttelaar 3, 5411 BE Zeeland; het vervangen van het dak van een winkel/woonhuis (aanvraag ontvangen 21 oktober 2019)

Brouwershof 40, 5375 AD Reek; het maken van een dakkapel aan de voorzijde van de woning (aanvraag ontvangen 24 oktober 2019)

Ontvangen sloopmeldingen:

Sint Annastraat 1, 5374 AH Schaijk; het verwijderen van de asbesthoudende dakbedekking van een veestal (melding ontvangen 18 oktober 2019)

Puttelaar 3, 5411 BE Zeeland; het uitvoeren van sloopwerkzaamheden in verband met verbouw van de woning (melding ontvangen 21 oktober 2019)

Langenboomseweg 56, 5411 AW Zeeland; het verwijderen van asbesthoudende onderdelen uit een energie-station (melding ontvangen 21 oktober 2019)

Bossestraat 65, 5374 HS Schaijk; het verwijderen van de asbesthoudende dakbedekking van een bedrijfspand (melding ontvangen 22 oktober 2019)

Ontvangen intrekkingsverzoek:

De Kuipersweg 6, 5411 RC Zeeland; het planologisch realiseren van een nevenactiviteit (zorgverlening) bij een varkensbedrijf. Deze aanvraag is door aanvrager ingetrokken d.d. 22 oktober 2019.

In dit stadium van de procedure (ontvangen aanvragen/meldingen) kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Verleende omgevingsvergunning:

Vlasroot 45 en 47, 5411 AC Zeeland; het bouwen van twee half-vrijstaande woningen (vergunning verzonden 24 oktober 2019)

Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning:

Schutsboomstraat (naast 61) te Schaijk; het verbouwen van een bijgebouw tot woning. De termijn voor afhandeling van deze aanvraag is verlengd; uiterlijk op 5 december 2019 moet er een beslissing worden genomen. Het besluit tot verlenging van de afhandelingstermijn is verzonden d.d. 22 oktober 2019.

Huisnummerbesluiten:

Intrekking nummeraanduiding:

Munstraat 14, 5374 PG Schaijk; bestaande woning.

Vaststelling nummeraanduidingen:

Munstraat 14 en 16, 5374 PG Schaijk; t.b.v. respectievelijk een bestaande woning en een nieuwe woning.

Dit besluit tot intrekking en vaststelling van de nummeraanduiding is verzonden d.d. 21 oktober 2019.

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Tegen bovengenoemde besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de datum van verzending van het besluit bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en het moet in ieder geval de volgende informatie bevatten:

  • naam en adres bezwaarmaker;

  • de datum;

  • een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar gemaakt wordt;

  • een omschrijving van het bezwaar.

Een bezwaarschrift kan ook digitaal worden ingediend via www.landerd.nl (groene knop “online regelen” → gemeente Landerd, indienen bezwaar).

Als er bezwaar wordt aangetekend, blijft het besluit in eerste instantie gewoon geldig. De wet houdt rekening met de situatie dat iemand die bezwaar aantekent niet kan wachten op de afhandeling van dat bezwaar. Daarom kan de rechtbank worden verzocht een zogenaamde voorlopige voorziening te treffen. De rechtbank kan dan snel - en voordat zij uitspraak doet - een bepaalde maatregel nemen. Dit verzoek moet worden ingediend bij: Rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ook digitaal worden ingediend via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Zowel voor het digitaal indienen van een bezwaarschrift als voor het digitaal verzoeken om een voorlopige voorziening, hebt u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de websites vindt u meer informatie.

Bekendmaking besluit ex artikel 3.30 Wet ruimtelijk ordening:

Toepassing coördinatieregeling Runstraat 9-11 te Schaijk:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd maken bekend dat de gemeenteraad van Landerd op 24 oktober 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling van afdeling 3.6.1. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), specifiek artikel 3.30 Wro, van toepassing te verklaren op de voorbereiding en bekendmaking van de besluiten ten behoeve van het realiseren van twee appartementen op de begane grond aan de Runstraat 9-11 te Schaijk.

De coördinatieregeling heeft betrekking op de volgende besluiten:

  • -

    Het bestemmingsplan Runstraat 9-11 te Schaijk, en

  • -

    De aanvraag omgevingsvergunning ten behoeve van de realisatie van twee appartementen op de begane grond op het perceel Runstraat 9-11 te Schaijk.

De coördinatieregeling maakt het mogelijk om de omgevingsvergunning voor realisatie van het plan aan de Runstraat 9-11 te Schaijk gelijk op te laten lopen met de procedure voor het bestemmingsplan ‘Runstraat 9-11’ te Schaijk. De voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. Dit betekent dat er één procedure doorlopen wordt in plaats van verschillende procedures.

Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit bezwaar of beroep in te stellen. Dit is geregeld in artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht.

Te zijner tijd bestaat de mogelijkheid om zienswijzen tegen de ontwerpbesluiten in te dienen. Wij zullen hiervoor de ontwerpbesluiten bestemmingsplan en omgevingsvergunning gezamenlijk ter inzage leggen. Dit zal op de gebruikelijke wijze worden bekendgemaakt.

Het is mogelijk het raadsbesluit tot toepassing van de coördinatieregeling in te zien in het gemeentehuis van Landerd. Voor nadere informatie of voor het maken van een afspraak om het raadsbesluit in te zien kunt u contact opnemen met een van de medewerkers van de afdeling Ruimte, telefoonnummer 0486-458111.

Naar boven