Besluitenlijst college 29 januari 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 29 januari 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Overzicht realisatie raadsprogramma

Het college heeft ingestemd met de raadsinformatiebrief over de stand van zaken met van de realisatie van het raadsprogramma 2018-2021 en deze door te zetten naar de raad.

 

Vragen artikel 34 door Partij Gemeente Belangen (PGB) aan college inzake sloopplannen D’n Donk Moergestel

Het college heeft een antwoord vastgesteld op vragen van de fractie Partij Gemeente Belangen met betrekking tot Bosstraat 1b Moergestel (voormalig JWM-gebouw).

 

Ledenraadpleging Cao Gemeenten

Het college heeft besloten niet in te stemmen met de voorliggende genormaliseerde Cao gemeenten.

 

Vergunningenbeleid 2019 – 2023

Het college heeft het vergunningenbeleid 2019 – 2023 vastgesteld. Het beleid draagt bij aan een veilige en gezonde leefomgeving door het bevorderen van kwaliteit, zoals in de Wet Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (2106) wordt bedoeld.

 

Jaarprogramma handhaving 2019 en jaarprogramma vergunningen 2019

Het college heeft het jaarprogramma handhaving 2019 en het jaarprogramma vergunningen 2019 vastgesteld. Ook heeft het college een raadsinformatiebrief vastgesteld met daarin genoemde jaarprogramma’s.

 

Normenkader 2018

Het college heeft het normenkader 2018 vastgesteld. Dit wordt door de accountant gebruikt als basis voor de financiële rechtmatigheidscontrole.

 

Ontwikkeling 5 nieuwbouwwoningen Pannenschuurlaan ong. Oisterwijk

Het college heeft besloten om onder voorwaarden principemedewerking te verlenen aan het opstellen van een bestemmingsplan voor het realiseren van 5 nieuwbouwwoningen op een locatie aan de Pannenschuurlaan ong. in Oisterwijk. Het college heeft hierover een raadsinformatiebrief vastgesteld.

 

Aanpassing raadsvoorstel 19/02 Haalbaarheidsonderzoek

Het college heeft besloten de raad voor te stellen om een kaderstellend beleid op te stellen hoe om te gaan met de intensieve veehouderij in Oisterwijk in de nabijheid van de kernen. Voor de kosten van het opstellen van het genoemde beleid stelt het college de raad voor om, in de begroting 2019 een bedrag van € 50.000, - beschikbaar te stellen ten laste van de algemene reserve.

 

Grondruil BOWOG – KVL-terrein Oost

Het college heeft ingestemd met de grondruil van de grond ten behoeve van het verleggen van de Ambachtstraat aan de oostzijde van het KVL-terrein.

 

Principemedewerking sanering Elsdijk 2 Moergestel en verruiming bouwmogelijkheden Oirschotsebaan 3 Oisterwijk

Het college heeft besloten in principe medewerking te verlenen aan een herziening van het bestemmingsplan ten behoeve van de sanering en herbestemming van het voormalige agrarische erf aan de Elsdijk 2, Moergestel en een verruiming van de bouwmogelijkheden ten behoeve van een woning aan de Oirschotsebaan 3, Oisterwijk.

 

Continuering screening toegang dyslexiezorg

Het college heeft besloten om de inzet van de onafhankelijke dyslexiescreener in 2019 te continueren en hiervoor een bedrag beschikbaar te stellen voor de uitvoering door de gemeente Tilburg in samenwerking met het onderwijs en de aanbieders.

 

Inzet van Jeugdbescherming Brabant 2019 in toegang sociaal domein Oisterwijk

Het college heeft besloten akkoord te gaan met de inzet van medewerking van Jeugdbescherming Brabant in de toegang van het sociaal domein in de gemeente Oisterwijk. Zij houdt hierbij rekening met een inzet tot 1 juli 2019.

 

Pilot Vroegsignalering / Schulden in beeld

Het college heeft ingestemd met het uitvoering geven aan de pilot Vroegsignalering / Schulden in beeld en informeert de raad over deze pilot middels een raadsinformatiebrief.

 

Vragen artikel 34 door Algemeen Belang (AB) aan college inzake Bosstraat 1b Moergestel en gebiedsvisie

Het college heeft besloten de vragen van Algemeen Belang met betrekking tot Bosstraat 1b Moergestel (voormalig JWM-gebouw) en gebiedsvisie met bijgevoegde brief te beantwoorden.

 

Bosstraat 1b Moergestel (jongerenwerk Moergestel)

Het college heeft besloten het vastgoedobject Bosstraat 1b als extra ruimte aan scouting Moergestel in gebruik te geven tegen de in het voorstel genoemde voorwaarden.

 

Naar boven