Gecoördineerde besluiten: Vastgesteld bestemmingsplan “Verplaatsing Lidl Julianadorp” en verleende omgevingsvergunning, gemeente Den Helder

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de Raad van de gemeente Den Helder in de vergadering van 7 oktober 2019 het bestemmingsplan “Verplaatsing Lidl Julianadorp” heeft vastgesteld. De (gecoördineerde) omgevingsvergunning is door het college op 9 oktober 2019 verleend.

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken bekend dat op grond van artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ter inzage worden gelegd: 

  • 1.

    Het vastgestelde bestemmingsplan “Verplaatsing Lidl Julianadorp”;

  • 2.

    De omgevingsvergunning voor de bouw van de Lidl aan Schoolweg 20 in Julianadorp. 

Doel bestemmingsplan en omgevingsvergunning

Het bestemmingsplan voorziet in het voornemen van de Lidl om de bestaande Lidl-vestiging te verplaatsen en uit te breiden op een nieuwe locatie aan de Schoolweg in Julianadorp. De huidige winkel aan het Loopuytpark voldoet niet meer aan de wensen van de consument. Het pand aan de Loopuytpark wordt behouden voor wonen en andere functies (met uitzondering van detailhandel). Het resterende deel van de huidige supermarkt wordt gesloopt. Deze ruimte wordt gebruikt voor parkeren. De winkelfunctie komt te liggen tegenover centrum de Riepel en is georiënteerd op de Schoolweg. De omgevingsvergunning voor de bouw heeft betrekking op het oprichten van een nieuwe supermarkt, zoals in het bestemmingsplan wordt beschreven. 

Coördinatieregeling en procedure

Op 10 april 2017 heeft de gemeenteraad besloten de procedures van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning te coördineren. Artikel 3.31 van de Wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk kunnen worden doorlopen. De voorbereiding en de bekendmaking van verschillende besluiten worden dan tegelijk behandeld. Omdat voor de realisatie van het plan meerdere besluiten nodig zijn worden om die reden het bestemmingsplan en de aanvraag omgevingsvergunning gecoördineerd behandeld. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegde gezag voor de omgevingsvergunning. 

Het ontwerp bestemmingsplan en omgevingsvergunning hebben vanaf 20 mei 2019 ter inzage gelegen. Hierop heeft de gemeente vier zienswijzen mogen ontvangen. De zienswijzen worden beantwoord in de Nota van beantwoording. Naar aanleiding van de zienswijzen is het bestemmingsplan op verschillende punten aangepast.

Ter inzage

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning met bijbehorende stukken liggen ter inzage vanaf 28 oktober 2019 gedurende een periode van zes weken. De openbare voorbereidingsprocedure zoals bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht is van toepassing. Het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0400.513BPLIDL2018-VST1 is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Tevens is het bestemmingsplan te zien op de website van de gemeente Den Helder.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning kunnen ook fysiek worden ingezien bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 17.00 uur, donderdag van 8.30 tot 19.30 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend over het ontwerpbestemmingsplan dan wel het ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat was een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan dan wel ontwerpbesluit omgevingsvergunning bij de gemeenteraad in te dienen, en

  • een belanghebbende tegen de wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dan wel ontwerpbesluit omgevingsvergunning zijn aangebracht.

Gedurende de genoemde termijn kan tevens, indien door betrokkenen een beroepsschrift is ingediend, een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend.

Voor zowel het in behandeling nemen van het beroepsschrift als het in behandeling nemen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking op de eerste dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking tot op dat verzoek is beslist.

Den Helder, 17 oktober 2019

Burgemeester en Wethouders van Den Helder

Namens deze:

secretaris, R. Reus

burgemeester, J. Nobel

Naar boven