Beleidsregel Wet aanpak Woonoverlast

Op 27 augustus 2019 heeft de burgemeester de beleidsregel Wet aanpak Woonoverlast vastgesteld.

 

De grondslag van de Wet aanpak Woonoverlast ligt in artikel 151d van de Gemeentewet. Deze wet omvat de discretionaire bevoegdheid van de burgemeester tot toepassing van bestuursdwang in de vorm van het geven van een gedragsaanwijzing (uitsluitend) ter bestrijding van ernstig woonoverlast voor omwonenden, veroorzaakt door (een) bewoner(s) in de nabije omgeving. De gemeenteraad heeft bij de herziening van de Algemene plaatselijke verordening (APV) in 2018 het artikel inzake woonoverlast toegevoegd aan de APV. De toekenning van de bevoegdheid zal leiden tot een extra mogelijkheid om woonoverlast effectief aan te pakken.

In de beleidsregels zijn voorwaarden vastgesteld voor het opleggen van een bestuurlijke herstelsanctie van de gedragsaanwijzing. Een gedragsaanwijzing kan pas worden opgelegd als er geen minder ingrijpende en passende instrumenten ter beschikking staan of tevergeefs zijn toegepast.

 

Het besluit ligt gedurende een periode van zes weken ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Son en Breugel. De beleidsregel is ook te raadplegen via de gemeentelijke website.

 

Het besluit treedt daags na bekendmaking in werking.

Naar boven