Besluitenlijst college 7 oktober 2019 gemeente Oisterwijk

Het college heeft in de vergadering van 7 oktober 2019 de volgende besluiten genomen:

 

Concept begroting 2020

Het college heeft ingestemd met de concept begroting 2020 en de bijlage met de invulling van de in de begroting 2020 opgenomen stelpost bezuiniging.

Op 10 oktober wordt de begroting 2020 met de bijlage ombuigingsmaatregelen aan de raad verstrekt, voor de behandeling en vaststelling in de raadsvergadering op 7 november.

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Kom Moergestel, Partiële herziening Rootven 38 e.o.

Het college heeft ingestemd met de aanmeldnotitie voor de uitbreiding van de bestaande supermarkt op het adres Rootven 38 in Moergestel tot een moderne fullservice supermarkt. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen door het milieu plaatsvinden. Daarom kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Besluit vormvrije m.e.r.-beoordeling Kerkhovensestraat 49, Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met de aanmeldnotitie voor de herbestemming van het agrarisch bedrijfsperceel op Kerkhovensestraat 49 naar een woonbestemming, in combinatie met de splitsing van de langgevelboerderij in twee woningen. Uit de vormvrije m.e.r.-beoordeling blijkt dat er geen belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu plaatsvinden. Daarom kan worden volstaan met de opgestelde vormvrije m.e.r.-beoordeling.

 

Ontwerpbestemmingsplan Kom Moergestel, partiële herziening Rootven 38 e.o.

Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan om de bestaande supermarkt op het adres Rootven 48 in Moergestel uit te breiden tot een moderne fullservice supermarkt.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt gedurende zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kan men mogelijke bezwaren kenbaar maken in de vorm van een zienswijze.

 

Ontwerpbestemmingsplan Kerkhovensestraat 49, Oisterwijk

Het college heeft ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan voor de herbestemming van de agrarische bedrijfsbestemming op de Kerkhovensestraat 49 naar een woonbestemming, in combinatie met de splitsing van de langgevelboerderij in twee woningen. Bij deze bestemmingsplanprocedure is tevens een hogere waarde vereist vanwege de geluidsbelasting door wegverkeer. Via een ontwerpbeschikking heeft het college op grond van de Wet Geluidhinder besloten om de toegestane geluidbelasting op de gevels van de woningen vast te stellen op 51 dB. Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking hogere waarden worden gedurende zes weken ter inzage gelegd. In deze periode kan men mogelijke bezwaren kenbaar maken in de vorm van een zienswijze. Gelijktijdig is het ook een zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst raadpleegbaar. Hiertegen is echter geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

2e BERAP Haaren 2019

Het college heeft (in het kader van preventief toezicht op grond van de Wet Arhi) ingestemd met het collegebesluit van de gemeente Haaren voor 7 november 2019 om de gemeenteraad van de gemeente Haaren voor te stellen de Tweede Berap 2019, inclusief de voorgestelde financiële wijzigingen, vast te stellen en de voorgestelde kredieten te voteren.

 

Naar boven