Verordening tot wijziging van de Verordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017

 

De raad van de gemeente Rheden;

 

gelezen het voorstel van de griffie d.d. 2 september 2019;

 

gelet op de artikelen 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de Gemeentewet, alsmede de artikelen 15 en 31 van de Archiefwet 1995 en artikel 9 van het Archiefbesluit 1995;

 

gelet op de circulaire Benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties d.d. 29 september 2017;

 

b e s l u i t :

 

vast te stellen de ‘verordening tot wijziging van deVerordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017’.

 

Artikel I Wijziging verordening

De Verordening op de vertrouwenscommissie tot benoeming, klankbordgesprekken en herbenoeming burgemeester gemeente Rheden 2017 wordt als volgt gewijzigd:

 

A Artikel 3, lid 1 komt als volgt te luiden:

 

  • 1.

    De commissie bestaat uit de voorzitters van de raadsfracties.

 

B Artikel 14, komt als volgt te luiden:

 

Artikel 14 Ontbinding

 

  • 1.

    De commissie blijft in stand zolang zij niet wordt ontbonden.

  • 2.

    Lopende een procedure tot benoeming is ontbinding van de commissie uitsluitend mogelijk met ingang van de dag volgend op die waarop door de minister van BZK aan de gemeenteraad bekend is gemaakt dat in de vacature is voorzien.

  • 3.

    Lopende een procedure tot herbenoeming is ontbinding van de commissie uitsluitend mogelijk met ingang van de dag volgende op die waarop door de minister van BZK aan de gemeenteraad bekend is gemaakt dat de burgemeester bij Koninklijk besluit is herbenoemd.

 

C De toelichting op artikel 3 van de verordening wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 3 Samenstelling commissie

 

De gemeenteraad bepaalt de samenstelling van de commissie. Tijdelijke vervanging is vanwege het bijzondere karakter van de procedure, waarin geheimhouding centraal staat, ongewenst.

 

D De toelichting op artikel 14 van de verordening wordt als volgt gewijzigd:

 

Artikel 14 Ontbinding

 

De commissie blijft in stand zolang zij niet wordt ontbonden. Als er voor gekozen wordt de commissie te ontbinden, dan kan dit niet zolang er sprake is van een lopende procedure inzake de aanbeveling tot benoeming of herbenoeming.

 

Artikel II Inwerkingtreding

 

Deze verordening treedt in werking de dag na bekendmaking.

 

De Steeg, 24 september 2019

 

De raad voornoemd,

 

voorzitter.

 

griffier.

 

Naar boven